Još se ne smiruju strasti nakon jučerašnje devete sjednice Gradskog vijeća Grada Pule, nakon što su vijećnici Možemo! Pula glasali protiv točke 10., o prodaji tri gradske parcele, a vijećnici IDS-a bili suzdržani, gradonačelnik Pule je u izjavi za Jutarnji list istaknuo kako je razočaran potezom koalicijskog partnera Možemo, izjavio je kako ne vidi perspektivu suradnje s Možemo! Pula.

U nastavku prenosimo cijelu izjavu s Jutarnjeg lista:

-Ta suradnja za mene nema perspektivnu. Nisu predložili kako puniti proračun. Od čega da zaradimo tih 3 milijuna kuna? Idemo sada sjednicu po sjednicu. Sva je odgovornost pala na mene, ali i oni su dio vlasti. Ovo nije ozbiljna politika, a znaju da su naše namjere oko prodaje zemljišta pozitivne i da nikome ne pogodujemo. A sada moramo krpati manjak u proračunu. Mi ne prodajemo jer moramo prodati. I nisu prošle te točke. A rješenje nisu dali. I to me jako iznenadilo i ražalostilo. I za mene nema perspektive za daljnju suradnju jer su to esencijalne stvari, kazao nam je Zoričić. Istaknuo je da je proračun usvojen i da neće biti prijevremenih izbora jer da imaju formirano gradsko vijeće, ali da sada s Možemo više neće biti zajedničkih dogovora prije same sjednice vijeća.

– Ja sam miran oko svega. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija tijekom siječnja i pratit ćemo što se zbiva iz sjednice u sjednicu, veli on. Ističe da je znao njihov stav oko prodaje zemljišta, ali da se ipak nadao da će usvojiti tu točku kada su uvidjeli, kaže, stanje u proračunu. Pita se i je li zapravo ikad prava suradnja i postojala. Da podsjetimo, Možemo nije dao nakon prvog kruga lokalnih izbora odmah podršku Zoričića, a i nakon što su zajednički formirali vlast uvijek je bilo trzavica i neslaganja, pa tako i oko usvajanja amandmana za novi proračun. Očito je ovo za Zoričića na kraju bilo previše.

Facebook Komentari