Ovogodišnje jesensko izdanje gourmet manifestacije Tradizione a tavola: viècie riciète da màr“ posvećeno tradicionalnom jelu spravljenom od više vrsta ribe i povrća. Ovaj gourmet događaj, održat će se od 15. do 29. listopada na području Rovinja i Vrsara, a svi će posjetitelji imati priliku uživati u brojim ukusnim autohtonim morskim delicijama spremljenima na tradicionalan način.

Sve čari lokalne kulinarske baštine pronaći će se na posebno osmišljenim menijima restorana i konoba Dream, Maslina, Orca, Kantion i Kod Luce, na kojima se ističu autentični morski biseri istarske kuhinje. Ovogodišnja zvijezda i tema ove jedinstvene gourmet manifestacije jest brodet, tradicionalno jelo koje povezuje različite vrste ribe i simbolizira duboku povezanost naše zajednice s morem, poviješću i kulturom.

Brodet je živi dio naše kulturne baštine i stoljetne ribarske tradicije koja poštuje prirodu i njezin ritam, koristi lokalne resurse na odgovoran način te potiče solidarnost u zajednici, među ljudima.

Osim brodeta, kao glavnog jela, na menijima će se naći i predjelo te desert, a posjetitelji će imati priliku kušati i sardine na savor, salatu od hobotnice s bobom, slane sardone s crvenim lukom, sipe in umido s krumpirima na škuro i kozice na maskarpone kremi s chilly uljem. Uz jela bit će poslužena domaća vina koja se savršeno sljubljuju s okusima tradicionalnih morskih jela.

Tradizione a tavola: viècie riciète da màr“ samo je jedna u nizu brojnih manifestacija kojima se kontinuirano obogaćuje turistička ponuda Istre te potiče suradnja ribara, lokalnih proizvođača i ugostitelja, a rezultat je uspješne suradnje turističkih zajednica Rovinja i Vrsara, udruženja obrtnika Rovinja te turističke kompanije Maistra.

Facebook Komentari