U organizaciji Grada Pule, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Dječjih vrtića Pula vrtić na Velom Vrhu svečanom je obilježen Svjetski dana hrane.

Nutricionistice NZZJZIŽ tijekom jutra su održale dvije radionice s djecom predškolskog uzrasta. Radionice “Voda je život, voda je hrana” naglasila je važnost konzumacije vode, a djeca su naučila da i unošenjem voća i povrća opskrbljuju organizam vodom.

Na drugoj radionici predškolarci s Velog Vrha su uz pomoć odgajateljica i nutricionistica vrijedno pripremali svoj današnji ručak.

Bilo je tu raznih proizvoda od brašna i jabuka; peciva, focaccia, krekera, grisina, pljukanca i štrudla s jabukama.

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević pohvalila je vrijedne predškolarce.

„Zaista smo imali aktivno jutro. S nama je bila i jedna baka koja je djeci pomagala zamijesiti pljukance koje naši predškolarci sada jedu za ručak. Već više od dvadeset godina surađujemo, neprestano radimo na poboljšanju jelovnika, uvodimo nove stvari, što više potičemo mediteranski način prehrane, i to ne samo kako bi djeca u vrtiću jela što zdravije, već kako bi to prenijela i u svoje obitelji.“

“Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije kao preventivna javnozdravstvena ustanova nastavlja niz aktivnosti usmjerenih prema promociji zdravlja, odnosno zdravih životnih stilova.

Povezujući Svjetski dan hrane s ovogodišnjim temom vode kao izvora zdravlja te Dane kruha i Svjetski dan jabuka koji se obilježavaju u listopadu, pripremljen je niz edukativnih radionica za odgojne skupine Dječjeg vrtića Pula.

Ovo je još jedna preventivna javnozdravstvena manifestacija u suradnji s Gradom Pula koja uključuje populaciju predškolskog uzrasta koja već ima dugogodišnji kontinuitet i primjer je dobre prakse, kako na području Istre tako i Republike Hrvatske“, zaključio je ravnatelj NZZJZIŽ Aleksandar Stojanović.

U utorak u 17:30 u prostorijama ECPD-a na adresi Flacijusova 18 održat će se predavanje otvoreno za širu javnost pod nazivom Pravilna prehrana djece.

Facebook Komentari