Riječ je o investiciji od ukupno 11.800.000,00 kuna koju financira Grad Rovinj-Rovigno uz učešće okolnih Općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno održana je primopredaja četiri nova vatrogasna vozila koja će uvelike unaprijediti učinkovitost intervencija.

Riječ je o investiciji od ukupno 11.800.000,00 kuna koju financira Grad Rovinj-Rovigno uz učešće okolnih Općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj. Nabavljena su tako jedna auto platforma od 22 metra u vrijednosti od 1.220.000,00 kuna, zatim jedno malo navalno vozilo kapaciteta 3000 l vode za potrebe starogradske jezgre u vrijednosti od 2.080.000,00 kuna, jedno veliko šumsko vozilo (2.700 000,00 kuna) te jedno veliko tehničko vozilo s kranom (5.800.000,00 kuna).

„Ovom se prilikom želim zahvaliti Gradu Rovinju-Rovigno koji je omogućio nabavu vozila koja su u najvišeg ranga u svojoj kategoriji. Ovo je itekako velika investicija u sigurnost zajednice, stoga mi je drago vidjeti da je Grad spreman osigurati sredstva u tu svrhu, kao i potrebne uvjete kako bi dodatno unaprijedio te doveo na viši nivo rad naše postrojbe“, izjavio je zapovjednik Evilijano Gašpić te nadodao kako će im u radu zasigurno najviše pomoći tehničko vozilo zbog sve većeg broja tehničkih intervencija na području Rovinjštine.

Gradonačelnik Marko Paliaga pohvalio je rad Javne vatrogasne postrojbe, naročito predanost i trud kojim rovinjski vatrogasci pristupaju svakoj intervenciji, od manjih do onih najzahtjevnijih. „Želim da znate kako se čitava zajednica ponosi vama, te kako smo vam neizmjerno zahvalni na svemu što činite kako bi se svi naši građani osjećali sigurno. Nadam se kako će vam ova investicija znatno olakšati posao te vam pružati bolje radne uvjete. Bilo kakvo ulaganje u zaštitu ljudi je po mom mišljenju itekako isplativa investicija jer ništa nije vrijednije od života i zdravlja, stoga ćemo i dalje poduprijeti rad svih naših službi“, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga sa suradnicima, te načelnici okolnih Općina Edi Pastrovicchio i Sandro Jurman.

Facebook Komentari