Tajništvo Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre ovih je dana pozvalo istarsku javnost da ih podrži donacijama kako bi održali dinamiku organiziranja i prezentiranja radova istarskih likovnih umjetnika. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

Nakon 35 godina neprekidnog djelovanja HDLU Istre primoran je tražiti nove izvore financiranja. HDLUI je nažalost, kao i mnogi drugi, ove godine zakinut za financiranje od strane Grada Pule. I to za skoro 50 posto u odnosu na prethodne godine. Sredstva koja smo dobili nisu nam dostatna za rad, za sve troškove koje u provedbi naših projekta moramo namiriti.

Da bismo zadržali kvalitetu i podigli je na još viši nivo te uspješno nastavili promovirati naše članove i vizualnu umjetnost u Istri, potrebna su nam dodatna financijska sredstva.

Zaključak je to Izborne skupštine udruge održane u travnju ove godine na temelju kojeg je Upravni odbor udruge donio neizbježnu odluku:

Nužno je pokrenuti inicijativu kojom će se, uz angažman svih članova, pokušati pronaći sredstva koja će osigurati nastavak i neometano provođenje projekata naše udruge – JEDINE STRUKOVNE UDRUGE LIKOVNIH UMJETNIKA U ISTRI!

Osmislili smo stoga projekt uz pomoć kojeg će svaka fizička i pravna osoba koja donira udrugu dobiti poklon u vrijednosti svoje donacije – rad naših umjetnika koji su se odazvali i ponudili jedan svoj rad za pomoć udruzi.

Pozivamo sve zainteresirane građane i tvrtke koji žele potpomognuti rad HDLU-a Istre da nam se jave na našu službenu e-mail adresu istrehdlui2020@gmail.com.

Zahvaljujemo našim članovima koji su se već odazvali i poslali radove koje žele donirati za pomoć udruzi.

Zahvaljujemo i svima vama koji ćete ovaj post pročitati, lajkati ili podijeliti prijateljima jer će se tako naš glas bolje i dalje čuti.

Na poveznici u nastavku možete pregledati prvih nekoliko radova iz zbirke za donatore, a u idućim objavama na našem službenom Facebook profilu nastavit ćemo informirati javnost o tijeku akcije i dijeliti fotografije radova naših članova koji sudjeluju u ovom projektu.

https://www.facebook.com/hdluistrepula/posts/pfbid02WLE8gTsgV4pibXH7J8g9tcEXTogqky2M1JVQnRt6MHzsR1WHc2JuTXnDEhRAcLB2l?notif_id=1653645160511910&notif_t=page_post_reaction&ref=notif

Fotot: Andrej Zbašnik, Intuitivno-energetska anatomija prostora – Strpljenje, akril i kemijska olovka na papiru, A4, 2022.

Facebook Komentari