Humanitarna udruga NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH od danas kreće s humanitarnom akcijom MORE LJUBAVI. Poziv na uplatu sredstava kojima će se platiti put djeci i njihovim roditeljima traje do 13.06. A sam dolazak dječice planiran je za period od 15.06.-15.09. kada slijedi provedbeni dio odnosno dolazak djece na more u Istru.

Humanitarna akcija MORE LJUBAVI pokrenuta je 2019. godine na inicijativu privatnog iznajmljivača apartmana koji je namjenio smještaj svog objekta dati u korist djece iz socijalno ugrožene obitelji. Potaknuti takvom ponudom javno smo zatražili ponude iznajmljivača apartmana i ostalih objekata za prihvat djece i roditelja, bez naknade, pojasnio je Igopr Loparić predsjednik udruge.

Istog smo ljeta, iz pomoć 18 iznajmljivača doveli 100 osoba od čega je 52 bilo djece. Djeca su provela nezaboravne dane u gradovima južne Istre a istima smo osim samog ljetovanja omogućili i sudjelovanje u mnogobrojnim društvenim aktivnostima kao i odlazak na razne izlete diljem Istre, nastavlja Loparić.

Akcija je prijavljena nadležnom odjelu u Istarskoj županiji, za istu je izdano Rješenje za provedbu s navedenim posebnim brojem računa za uplatu donacija sukladno Zakonu o humanitarnim akcijama. Broj računa HR8924850031500008723 otvoren u Croatia banka d.d.

Osim financijskih donacija, pomoći se može i davanjem objekta (stan, kuća, apartman) u najam bez naknade na 7 dana u periodu od 15.06.-15.09. a za prijavu  je potrebno poslati slijedeće podatke:

-Ime i prezime te kontakt vlasnika

-period koji sedaje za prihvat djece (7 dana od 15.06.-15.09.)

-Broj osoba koji može noćiti u objektu

-adresa objekta

Prijaviti se možete u grupi i stranici na društvenoj mreži Facebook, putem maila nassan.njihovosmijeh@gmail.com ili na broj 099 3083750

Petar Kerekeš iz Udruge Fratarski otok najvio je otvaranje Fratarskog za jednu skupinu dječice ali i pojasnio kako to možda i nije najadekvatniji smješta s obzrom na šatore i druge robinzonske uvjete. Kerekeš je prve godine akcije u svoj dom primio dvije obitelji.

Svojom vidljivošću na društvenim mrežama, ovu hvalevrijednu akciju odlučila je pomoći blogerica i influencerica Ella Dvornik koja se nada kako će pomoći da akcija bude vidljivija te da što više djece dođe na more.

Osim samog smještaja, kojega daje privatni iznajmljivač, Udruga snosi troškove prijevoza za sve korisnike koji će biti obuhvaćeni akcijom, troškove trajnih i ostalih namirnica te sve ostale troškove predviđene istom. Svaka će obitelj, odnosno jedan od roditelja ili staratelja potpisati Ugovor o suradnji s Udrugom u kojemu će biti navedene obveze i odgovornosti jedne i druge strane kao i Izjava o uzimanju i korištenju njihovih podataka kao i odgovornosti za maloljetne osobe koji su članovi te obitelji.

Također, sa svakim se iznajmljivačem potpisuje Ugovor o suradnji gdje će se navesti obveze i odgovornosti jedne i druge strane te datumi i lokacija smještaja koji će iznajmitelj ponuditi za prihvat djece.

Djeca su članovi socijalno ugroženih obitelji ili djeca s posebnim potrebama koje smo obilazili putem naših aktivnosti tijekom godina ili su korisnici Udruga, Domova za djecu ili trećih pravnih osoba s kojima surađujemo za njihovu dobrobit kao i za potrebe akcije MORE LJUBAVI.

Akcija ima višestruku dobit, od samih korisnika od kojih će neki po prvi puta zaplivati, preko volontera kojima će ovo biti odlično iskustvo za buduće volontiranje kroz druženje s djecom, do same zajednice koja će promocijom prirodnih ljepota kao i dobrim djelima mnogih fizičkih osoba pridonijeti ljepšoj slici naše županije.

Zahvaljujemo se Caffe baru Barbados na prijemu i mogućnosti održavanja današnje pressice, Ivani Vinko, vlasnici „MA DA“ obrta za multimedije i dizajn, za vizualni izgled akcije, te gostima akcije Elli Dvornik na promociji akcije kao i Petru Kerekešu iz Udruge UFO na suradnji u vidu kampa za djecu.

Facebook Komentari