Nakon što je prošle godine dovršena investicija od preko milijun kuna kojom je izgrađena prometnice s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom u dijelu ulice N. Tommaseo, prošlog su mjeseca započeli i radovi izgradnje budućeg rotora

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga je u pratnji pročelnice Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanje Mišeta posjetio gradilišta novog rotora Lacosercio-Tommaseo i nogostupa uz županijsku cestu Fažanska-Turnina.

Nakon što je prošle godine dovršena investicija od preko milijun kuna kojom je izgrađena prometnice s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom u dijelu ulice N. Tommaseo, prošlog su mjeseca započeli i radovi izgradnje budućeg rotora, a sve u cilju povećanja sigurnosti u prometu i sigurnijeg kretanja pješaka. Naime, na postojećem raskrižju zbog gustoće prometa često dolazi do zagušenja prometa, osobito za vrijeme turističke sezone, pa će se ovom izgradnjom bitno poboljšati protočnost raskrižja.

Ugovorena vrijednost radova je 2.026.011,04 kn, a do sada su već dovršeni iskopi te je već započelo postavljanje rubnjaka, a postavljena je i sva planirana infrastruktura te u tom vidu predstoji još samo postavljanje javne rasvjete. Izvođač radova je tvrtka CESTA d.o.o. iz Pule, dok je nadzor povjeren tvrtki VIA –ING d.o.o., a završetak radova očekuje se u svibnju ove godine. Promet se za vrijeme odvijanja radova odvija sukladno privremenoj regulaciji prometa.

Radovi teku prema planiranom toku i kod izgradnje treće faze druge dionice nogostupa uz županijsku cestu ŽC-5096 Fažanska –Turnina od raskrižja s ulazom u naselje Gripole prema naselju Monfiorenzo.

Ta će dionica, koja se prostire dužinom od 240m, dobiti i javnu rasvjetu te oborinsku odvodnju, dok će se autobusna stanica kod ulaza u naselje Gripole premjestiti nekoliko metara radi izgradnje desnog skretača. Ugovorena vrijednost radova je 1.059.201,99 kn, a izvodi ih tvrtka BENČIĆ d.o.o. iz Rovinja, dok nadzor provodi tvrtka PRIMUM ING d.o.o. iz Pule.

Facebook Komentari