Predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković i predsjednica Kluba vijećnika IDS-a u pulskom Gradskom vijeću Elena Puh Belci danas su se u izjavama za medije osvrnuli na mogući sukob interesa vijećnice liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović.

– Zoričićeva vijećnica Ivana Mohorović, inače predsjednica Odbora za prostorno planiranje, uhvaćena je u golemom sukobu interesa, naglasio je Deković. Naime, Zoričić je jučer u intervjuu za jedan internetski portal kategorično tvrdio da se Mohorović izuzela od svake rasprave na temu Urbanističkog plana uređenja Max Stoja, da bi danas, dakle nekoliko sati kasnije, izašlo na vidjelo da je vijećnica Mohorović ne samo da je sudjelovala, već žustro lobirala da grad donese odluku kojom bi tvrtka njenog supruga preko noći zaradila nekoliko milijuna kuna.

– Njezino opravdanje da se izuzela od svake rasprave na temu Urbanističkog plana uređenja Max Stoja na trenutak se činilo da može proći ispod radara, ali gradonačelnik i vijećnica Mohorović su, na koncu, sami sebi skočili u usta!

– Zoričić i Mohorović mogu se služiti ne znam kakvim verbalnim akrobacijama, kazao je predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković, ali to je školski primjer sukoba interesa i pogodovanje pojedincima po političkom ključu. – To je ozbiljna afera, vidljiva iz aviona, ma šta god oni rekli!

 

Na upit novinara o poziciji IDS-a po pitanju UPU Max Stoga, Deković i Puh Belci kazali su to područje  treba obogatiti i valorizirati kvalitetnim javnim sadržajem. Ali postavlja se pitanje na koji način. – Sve dok smo bili uvjereni da su to čisti poslovi, naša podrška nije bila upitna. Sada, kad vidimo da pojedinci iz vladajuće većine žele preko ovog, načelno kvalitetnog, projekta ostvariti privatne interese, nama u IDS-u Pula ne pada na pamet sudjelovati u tome! Sve dok se taj projekt ne raščisti u potpunosti, bit ćemo suzdržani. Ako taj projekt uđe u pat poziciju, neće biti zbog oporbe, već jer su ga pohlepni pojedinci iz vladajuće koalicije kontaminirali. Neka sami riješe problem koji su stvorili!, zaključio je Deković.   

Facebook Komentari