O objedima od strane čelništva pulskog IDS-a na račun vijećnice pulskog Gradskog vijeća  NL FZ Ivane Mohorović danas su se oglasili njene kolegice i kolege vijećnici te ona sama. U nastavku donosimo njenu izjavu za Radio Maestral te reagiranje vijećnika NL Filipa Zoričića.

Reagiranje Ivane Mohorović

„Nikada nisam lobirala za projekt Max Stoja niti vršila pritisak na vijećnike iz Možemo!. Na prvom sastanku Radne skupine za prostorno planiranje na kojem su između ostalih bili prisutni i Pročelnica Odjela za prostorno planiranje Ingrid Bulian, Dušica Radojčić i predstavnici DAI-SAI  jasno sam rekla da se neću uključivati u raspravu o UPU Max Stoja upravo iz razloga što ured mog supruga radi na tom projektu.

Audio izjava Ivane Mohorović za Radio Maestral

Iz Zapisnika sa sjednice Odbora za prostorno uređenje lako je provjeriti da sam se izuzela iz  rasprave o UPU Max Stoja. Štoviše, članovi tog Odbora koji su bili prisutni na sjednici su i g. Cvek i g. Čerina iz IDS-a, a sjednica je održana još 15.11.2021. Žao mi je da g. Čerina nije kao gradski vijećnik i član tog istog Odbora bio prisutan na tiskovnoj konferenciji da to i potvrdi. Na svim sjednicama Gradskog vijeća na kojima se raspravljalo o skidanju/uvrštavanju te točke na dnevni red nisam se uključivala u raspravu. Sjednice Gradskog vijeća se snimaju i to je isto vrlo lako provjeriti.

Arhitektonski ured Metro Cubo d.o.o. u vlasništvu mog supruga za tvrtku Max City d.o.o. izradio je Studiju urbanizma i Idejno rješenje za naselje sedam vila i poslovno stambeni kompleks na lokaciji UPU Max Stoja. Njihova poslovna suradnja je započela krajem 2020. g.  Max City d.o.o. je zahtjev za IV. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja podnio još u veljači 2021.g., dok ja još nisam ni znala da ću postati vijećnica, a u ožujku 2021.g.bivši gradonačelnik je donio Odluku o prihvaćanju njihove inicijative.

Ne znam odakle g. Dekoviću iznos zarade od 3 milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes.

  1. Deković bi morao znati razliku između vijećnika i dužnosnika. Ja nisam zaposlenica Grada Pule niti sam dužnosnik pa se na mene ne primjenjuje Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Za kraj mogu samo reći da je žalosno da se IDS služi ovakvim lažima i da će snositi pravne posljedice za svoje izjave.“

Reagiranje vijećnika NLFZ

Mi, članovi Kluba vijećnika NLFZ potvrđujemo navode kolegice Ivane Mohorović i podržavamo izrečeno.

Kao nezavisni vijećnici i dalje ćemo nastaviti raditi u interesu samo i isključivo građanki i građana grada Pule.

Nezavisna lista Filipa Zoričića

Ivana Mohorović
Kristijan Biteri
Selma Ibrišagić
Dušanko Babić

Facebook Komentari