Prema posljednjem istraživanju koje je provela agencija Poromcija plus u Puli se prema mišljenju 36,6 posto ljudi živi isto kao i prije dvije godine, njih 25,6 posto misli kako je stanje nešto lošije dok njih 16,7 posto misli kako se u Puli posljednje dvije godine živi znatno lošije.

Istraživanje je provedeno krajem studenog, telefonskim putem na stratificiranom uzorku od 516 građanja Grada Pule.

Kada su u pitanju birači pojedinih stranaka najnegativnije ocjene čak njih sedamdeset posto dali su birači Zelenih, Radničke fornte te HSU-a dok dvadeset i pet posto birača IDS-a te HNS-a  misli kako je stanje na području grada Pule znatno ili djelomično lošije. U istom tom istraživanju kao najveći problemi istaknuti su loš plan prostornog uređenja, preizražen turizam te plinifikacija grada dok puležane najmanje brinu poplave poslije kiše, stanje rive te to što mladi ne žele raditi.

Gradsku vlast je u 40 posto mišljenja dobila ocjenu 3. Pet posto stanovnika je dalo ocjenu 5 dok njih 16 psoto misli kako zaslužuju ocjenu 1 odnosno njih 26,4 posto ocjenu dva. Ako se gleda koliku su ocjenu dali birači pojedinih stranka situacija je ista kao I u gornjem rasporedu IDS-ovci su ocjenili gradsku vlast sa ocjenom 3,52 dok su recimo birači HSU-a dali ocjenu dv te birači SDP-a 2,31.

Kada su u pitanju zamjerke na rad gradske vlasti tu prednjači loša komunikacija s ljudima, klijentelizam tj. Stranačka podobnost, nezauzimanje za Uljanik te spora I neučinkovita birokracija.

Na pitanje budućnosti grada poslije Uljanika 60% građana grada Pule misli da postojeća vlast nema rješenje za budućnost grada I njegov daljnji razvoj, njih 26 posto misli da ima dok 14% ne zna ili se ne može odlučiti. Zanimljiv je i pregled odgovora prema ovom pitnju u odnosu na stranačku pripadnost, IDS-ovi birači su pola pola u pozitivnoj I negativnoj ocjeni, SDPovi njih dvije trečine je negativno te jedna trečina pozitivna, dok su birači HSU-a njih pedeset posto je dalo negativan odgovor, njih 25% poziotivan.

Na pitanje koji su projekti koji sadašnji ili budući gradonačelnik mora realizirati 11 posto ispitanih misli kako je potrebno aktivirati uljanik, 8,4 posto  traži otvaranje radnih mjesta, 6,4 posto birača traži jačanje industrije.

Foto: wikipedia

Facebook Komentari