Po predstavljanju rezultata prvog Javnog poziva u sklopu Fonda za sport, od strane Sportske zajednice Istarske županije, uslijedilo je potpisivanje ugovora te isplata sredstava za edukaciju 97 trenera.

Istarska županija je u prošlogodišnjem proračunu izdvojila preko 70.600,00 eura (532.400,00 kuna) za stopostotno financiranje školovanja istarskih trenerica i trenera, te dodatnih 9 tisuća eura (preko 67 tisuća kuna) za Istarski planinarski savez, odnosno održavanje pješačkih staza.

Osnivanjem Fonda za sport Istarska županija dokazuje koliko joj je sport bitan, rijeći su župana Miletića.

„U ovogodišnjem proračunu, sredstva za Fond za sport smo dodatno povećali, pa ona tako iznose gotovo 100 tisuća eura (750 tisuća kuna), a nastavit ćemo i dalje s financiranjem troškova za školovanje trenera, koji su karika bez kojih se u klubovima ne može. Sport danas, više nego ikada prije, igra važnu ulogu kad govorimo o odgoju i zdravlju naše djece i mladih. Nažalost, oni danas većinu svog slobodnog vremena provode ispred računala i mobitela, zbog čega promocija i ulaganje u sport dobiva dodatno na težini“, zaključuje župan Miletić.

Facebook Komentari