U okrugu Specijalne bolnice «Martin Horvat» izgrađen je sportski bazen veličine 33,33 x 25 m, te terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 m. Izgrađeni bazeni će osigurati potreban prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge prem najvišim standardima.

Radi se o investiciji od oko 60 milijuna kuna, a zgrada bruto površine od 3637,55 m2 koncipirana je kao objekt u tri etaže: podrumska servisna etaža, prizemlje i kat.

Ovo je zasigurno najveća investicija u sportsku infrastrukturu u Rovinju koju građani čekaju od Sedamdesetih godina obzirom da je nedostajao sportski bazen zatvorenog tipa – izjavio je prilikom otvaranja gradonačelnik Marko Paliaga.

Na sportskom bazenu je postavljeno pokretno dno na tri staze u inoxu, čime je rovinjski bazen prvi takve vrste u Hrvatskoj i među nekoliko u cijeloj Europi. Riječ je o dnu koje se može micati ovisno o potrebama korisnika, a postavljen je i alarmni sustav koji nadzire plivače protiv utapanja.

S tri strane kompleksa otvaraju se vizure prema moru, plaži i borovoj šumi, dok su s druge strane smješteni glavni prostori za fizikalnu terapiju- dvorana za hidroterapiju, prostor terapijskog bazena i dvorane za elektroterapiju i vježbanje.

Facebook Komentari