Kreće još jedno Kino u kvartu. Tijekom 12 dana na 12 lokacija ponudit će javnosti 12 filmova. Program započinje u četvrtak 12. kolovoza u 21:00 sat na Trgu kralja Tomislava s animiranim filmom Dugi iz kamenog doba (r. N. Park), avanturom o pećinskom čovjeku koji se bori protiv neprijatelja.

Slijedeći dan 13. kolovoza u 21:00 sat ispred škole Kaštanjer na rasporedu je Putovanje jednog princa (r. J-F. Laguionie i X. Picard), priča o starom majmunskom princu koji upoznaje neobični svijet, a 14. kolovoza u 21:00 sat na placi u Štinjanu Mali vitez Trenk (r. A. Power), animirana pustolovina o hrabrom dječaku koji se uzdiže u sjajnog viteza. Svi navedeni naslovi su sinkronizirani.

U unutrašnjem dvorištu Rojca, 19. kolovoza u 21:00 sat, prikazat će se glazbena drama za mlade od 16 godina naviše, Kad otvorim oči (r. L. Bouzid), priča o osamnaestogodišnjoj Farah koja se pobuni protiv nametnutih stavova društva i obitelji. 20. kolovoza u 21:00 sat na igralištu u Šijani iza bivše Stande na rasporedu je animirana avantura Mune: čuvar mjeseca (r. A. Heboyan, B. Philippon) o faunu imenom Mune koji mora Sunce i Mjesec vratiti na njihovo mjesto na nebu. 21. kolovoza u 21:00 sat na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu prikazat će se animirani film Vrapčić Richard (r. T. Genkel i R. Memari) o vrapčiću koji je, budući da su odgajale rode, uvjeren da je i on roda. Medvjedić Paddington (r. P. King) stiže u Mornarički park 26. kolovoza u 20:30. 27. kolovoza u 20:30 kod igrališta škole Veli Vrh prikazuje se Nevjerojatna priča o divovskoj kruški (r. A. N. Fick, J. Lerdam i P. E. Lipski), avantura o slonu i mački koji moraju spasiti gradonačelnika. Na igralištu Olimpija u Valdebeku, 28. kolovoza u 20:30 na rasporedu je popularni Janko Strižić: Farmageddon (r. W. Becher, R. Phelan), 2. rujna u 20:30 na dječjem igralištu u Rohreggerovoj na Verudi Porat animirani ZF film Phantom Boy (r. J-L. Felicoli i A. Gagnol) o dječaku koji zajedno s policajcem spašava New York, a 3. rujna u 21:00 sat u Titovom parku priča o tinejdžerskoj ljubavi Lažne tetovaže (r. P. Plante), namijenjena mladima od 16 godina naviše. Kino u kvartu završava 4. rujna filmom Bijeli očnjak (r. A. Espigares), „remakeom“ klasika ispričanim iz perspektive hrabrog vuka, koji će se prikazati na Forumu u 20:30.

Program Kino u kvartu održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama koji uključuju uzimanje podataka putem diktafona, dezinfekciju ruku, nošenje zaštitne maske za lice i održavanje razmaka. Mjesta su ograničena na maksimalno 100 posjetitelja po lokaciji, a ulaz je slobodan.

Zbog redovitog održavanja i programa koji će se odvijati na otvorenom, Kino Valli će tijekom kolovoza biti zatvoreno. Tijekom ljetne stanke izvršit će se zahtjevan servis na projektoru, nužni popravci na infrastrukturi i temeljito očistiti i dezinficirati dvorana. Gledateljima će na raspolaganju biti filmski programi koji će se održati na otvorenom; Circolo Classic i Kino u Kvartu s ukupno dvadeset naslova, a Kino s redovitim radom nastavlja u rujnu.

 

Facebook Komentari