Od danas više nema vladajuće koalicije u Gradu Puli, objavio je na svom fejsbuk profilu pulski gradonačelnik Filip Zoričić. Poštujem sve strane i njihove birače i zato branimo interese građana kroz vijeće, ali “koalicija ručna kočnica” jednostavno više nema smisla, napisao je gradonačelnik. 

Zoričić o razlazu

Vladajuću koaliciju u Puli činili su Nezavisna lista Filipa Zoričića s četiri vijećnika u Gradskome vijeću, koliko ima i platforma Možemo, te SDP s tri vijećnika. Podsjetimo, Platforma Možemo jučer je pozvala na referendum na kojem bi se građani izjasnili jesu li za gradnju hotela na šetalištu Lungo Mare, a danas je uslijedio definitivni kraj suradnje te tri političke opcije.

Raskid vladajuće koalicije za Radio Maestral komentirala koordinatorica Možemo Pula i predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić koja i dalje ponavlja kako se oni nisu slagali samo oko jedne stvari na Gradskom vijeću Grada Pule.

Komentar na razlaz koalicije

Dušica Radojčić dalje kaže kako se gradonačelnik možda dogovorio s nekim drugim i da ćemo to dalje vidjeti, oni su i dalje za suradnju.

Za Maestral je komentirao i čelnik trećeg partnera u sada već bivšoj vladajućoj koaliciji u Puli, predsjednik pulskog SDP-a Igor Belas koji tvrdi da prave koalicije nikada nije bilo već samo sporazum. Prema njegovim riječima ovo je trenutno jedino pravo rješenje jer se oko ničega nisu mogli složiti s Možemo.

Belas komentar na razlaz koalicije.

Facebook Komentari