Nikica Duraković, poznati pulski glazbenik, svojevremeno je kao kratkotrajni zaposlenik u JU Kamenjak upoznao ljepotu najjužnije točke istarskog poluotoka. Kao glazbenik obišao je i vidio pola svijeta, tim snažnije mu je Kamenjak svojom ljepotom zauzeo posebno mjesto u srcu. Ta očaranost je u konačnici rezultirala ostvarenjem želje da zasvira na jednom od najljepših kutaka planeta, kako je znao govoriti.

Tako je s grupom Double Dose blues bend čiji je osnivač, 2008. godine u vlastitoj financijskoj i tehničkoj organizaciji i u dogovoru sa JU Kamenjak održao legendarni koncert na Kamenjaku, za svoju dušu i za prijatelje benda. Prvim koncertom takve vrste u tom zaštićenom krajoliku zauvijek su označili njegovu povijest.

Pulska rock scena je njegovim nenadanim i preranim odlaskom u listopadu 2021. ostala bez vrsnog bubnjara i dobrog prijatelja. Njegovi bližnji su svjedoci neispunjene želje da koncert na Kamenjaku ponovi. U sjećanje na njega, ispunjavajući tu neostvarenu želju, supruga Duška je pokrenula organizaciju s ciljem da se 1. listopada okupe i nastupe bendovi s kojima je najduže svirao kao i ljudi koji vole prirodu i glazbu, i da se taj dan, u sjećanje na njega obilježi glazbom i prijateljstvom.

Prvotni plan je bio da se koncert organizira u proljeće pod nazivom Proljetni Festival prijateljstva, no s obzirom na složenost organizacije odlučeno je da ga se organizira na jesen a konačni naziv koncerta je „Prijatelji za „NIKA””. Ukoliko vrijeme bude naklonjeno 1. listopada 2022. na Kamenjaku, na vidikovcu iznad Safari bara s prekrasnim pogledom na svjetionik Porer, od 13 sati pa do 18, svirati će prijatelji za prijatelja.

U 13 sati kada koncert započinje, svirati će Night Express i svaki slijedeći sat redom: CherryBombz, Double Dose blues bend, Stabilizacija i Drugi način. Ulaz na Kamenjak i koncert je besplatan. 

Facebook Komentari