Povodom Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila istarski župan primio je načelnika PU istarske Alena Klabota, zamjenika načelnika PU istarske Božu Kirina, načelnike sektora i načelnice/i policijskih postaja u Istarskoj županiji .

Današnji prijem je prilika da se zahvalim u ime Istarske županije i svoje osobno našim
policajkama i policajcima koji svakodnevno brinu da se svi građani Istre, od onih najmlađih do onih najstarijih, kao i brojni posjetitelji osjećaju sigurno. Svi skupa znamo koliko je aspekt sigurnosti važan kad govorimo o turizmu i zato je naša regija poželjna destinacija za odmor.  Pred svima nama su veliki izazovi jer vidimo što se događa na tlu Europe, u Ukrajini, i kako se lako situacija iz mira, nažalost, promijeni u rat. Kada se ugrozi osjećaj sigurnosti sve drugo postaje manje bitno i neki veliki problemi postaju manji“, poručio je župan dodajući kako svi građani Istre mogu biti ponosni na rad policije.

Turistička sezona je sigurno vrlo bitna, ali ne umanjujem ni ostatak godine kada mi moramo stvoriti dobre uvjete života za sve naše žitelje Istarske županije“, rekao je načelnik PU istarske Alen Klabot.

Prijemu je prethodilo polaganje vijenaca na Središnjem križu Gradskog groblja i kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa, u Puli, u znak sjećanja na sve poginule i nestale pripadnike MUP-a RH u Domovinskom ratu i sve policijske službenike koji su stradali prilikom obavljanja svojih zadaća.

Facebook Komentari