Policija je 4. lipnja oko 1,50 sati zaprimila dojavu da je nepoznati počinitelj bacio bocu sa zapaljivom tekućinom prema gradskoj vijećnici na Forumu u Puli. U događaju nitko nije ozlijeđen niti je nastala materijalna šteta. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić poručio je u svojoj poruci kako nasilje i vandalizam su nedopustivi

„Ostao sam zatečen informacijom o ovom događaju. Takvo divljaštvo je nespojivo s Pulom i presedan je u novijoj povijesti našeg grada. Koji god da je motiv počinitelja, nasilje i vandalizam usmjeren na jednu od najljepših zgrada koje baštinimo je nedopustiv. Protest i nezadovoljstvo se može pokazati na puno drugih načina koji ne predstavljaju opasnost ni za koga.

Dok traje policijska istraga više ne mogu reći, osim da se nadam što skorijem otkrivanju počinitelja.

Vjerujem da će ovo ostati samo izoliran slučaj, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nakon što je u noći sa subote na nedjelju pred vrata pulske Komunalne palače bačena boca sa zapaljivom tekućinom.

Reagirao je i saborski zastupnik te gradski vijećnik Marin Lerotić

“Oštro osuđujem napad na zgradu Grada Pule! Sramotan događaj napad je na istituciju Grada, ali i na sve Puležanke i Puležane, što je nedopustivo i za bilo koje drugo mjesto.

Vjerujem da će nadležne institucije pronaći krivca i da će isti biti procesuiran! Novija povijest Pule ne pamti ovakav slučaj i on neće i ne smije proći nekažnjeno!”, poručio je Marin Lerotić.

Facebook Komentari