Nakon skupa „Veliki gradovi, oduzeti resursi“, koji se održao u organizaciji Stranke Centar te Zaklade Friedrich Naumann Stiftung u nedjelju 20. ožujka u Europskom centru za mir i razvoju Puli, pulski je gradonačelnik Filip Zoričić komentirao najnoviju manipulaciju političke platforme Možemo te njihov novi pokušaj da prozovu gradonačelnika a sebe predstave kao spasitelje.

Zoričić je istaknuo kako održani skup u Domu Sportova Mate Parlov nije bio na temu izgradnje hotela na Lungo mare već uređenja nogometnog igrališta. Možemo su između ostalog platili i kampanju na društvenim mrežama koja je dovela građane u zabludu.

– U ovoj političkoj debati nemam što izgubiti. Nisam postao gradonačelnik da razvijam sebe nego grad. Nakon toliko desetljeća grad smo oslobodili političkih okova i sad imamo priliku dovesti ga u red, naglasio je Zoričić

Ako se nastavi manipulirati informacijama i ako se ne promovira istina onda mi nemamo što surađivati. Ali vjerujem kako ćemo napokon razgovarati na istinit način i da će se promovirati istinu te da se neće manipulirati time jeli bio skup o igralištu ili hotelu. Na tom skupu smo govorili o igralištu i izmanipuliralo se hotelom i mene su opet pokušali ugurati u krivi kontekst. U ponedjeljak ujutro imamo sastanak i vidjeti ćemo što dalje. 

Sada imamo nakon nekoliko desetljeća priliku. Sebe sam dao sto posto osobno i emocionalno. Temelj je Pula i ona se treba razvijati jer grad stagnira i grad stoji.

Kada je nestala Sklupština općina Pula svi su osim Pule napredovali a svi ustvari konzumiraju Pulu i na nju se oslanjaju. Potrebno je zdravorazumski promovirati istinu a ne manipulirati.

Ako se nastavi manipulirati, dajte nam još malo vremena da vidimo i ako to ne bude išlo mi smo spremni za izbore, nastavio je Zoričić.

A što se tiče djece na skupu u Domu sportova Mate Parlov mogu vam reći kao učitelj kako to nije bilo primjereno. Što se tiče vrijeđanja svi su se ispričali uključujući i Noela Mirkovića zbog kojeg je pročelnica izašla sa skupa plačući.

Oni koji su nas doveli u situaciju da ovako izgleda prostorni plan za Lungo mare oni nisu bili na skupu u Domu sportova. I dobro je da je ta partija u prošlosti zaključio je Zoričić.

 

Facebook Komentari