Predstavnici Udruge obiteljskog smještaja Istre poslali pismo vijećnicima Gradskog vijeća Grada Pule u kojem traže da ne podrže najavljene promjene, bar ne u iznosu koji je najavio pulski gradonačelnik.

Njihovo pismo vijećnicima donosimo u cijelosti.

Poštovani vijećnici grada Pule,

Obzirom da smo se već više puta oglasili javno preko medija vezano za temu prijedloga povećanja paušalnog poreza po ležaju, još nam ostaje opcija da se direktno svima vama obratimo sa zamolbom da tako drastično povećanje ne podržite. Razlozi su već više puta navedeni u medijima a one paušalne kalkulacije koje gradonačelnik iznosi ne mogu se primjeniti na kompletnu skupinu iznajmljivača, a i nisu uzeta u obzir i ostala davanja koja jedan iznajmljivač iz tog iznosa mora podmiriti.

Napominjemo da će se zbog ovoga samo povećati siva zona iznajmljivanja što nam nikome ne ide u korist.

Sredstva koja se misle na ovaj način oprihodovati neće biti korištena u svrhu poboljšanja i infrastrukture što nam je svima u interesu.

Osim što se diže paušalni porez po ležaju ,gradonačelnik namjerava i porez na kuće za odmor dignuti na maksimum dozvoljeni od 5 eura po četvornom metru iskoristive površine što je isto dodatni udar na našu egzistenciju.

U slučaju da se povećanje ne izglasa, dodjeljuje se iznos od 99 eura po ležaju što je zakon predviđeno a nama kao opcija prihvatljivo.

Nadam se da smo naveli dovoljno razloga da ne podignete ruku za ovako pretjerana povećanja i time ugroziti egzistenciju svojih građana.

Udruga obiteljskog smještaja Istre.

Facebook Komentari