Predsjednik IDS Dalibora Pausa komentirao je poziv pulskog gradonačelika da vijećnici pulskog Gradskog vijeća daju ostavke.

„Gradsko vijeće Grada Pule je predstavničko tijelo građana, koji su birali svoje zastupnike i dali im povjerenje da zastupaju njih i njihove interese. Živimo u demokraciji i vlast nikada nije i ne smije biti u rukama jednog čovjeka. U tom smislu je zahtjev za raspuštanje Gradskog vijeća, jer gradonačelniku nije po volji, negiranje srži demokracije, jer vijećnici imaju mandat koji su im dali građani, a ne gradonačelnik.

Također, gradonačelnik Zoričić je do sada imao veliku podršku koalicijskih partnera za više od 160 odluka, a problem je nastao kada mu je uskraćena podrška oko jedne jedine odluke. Njegova reakcija nije pokušaj dogovora, već raspisivanje izbora, koji oduzimaju vrijeme i novac građana Pule, a grad prestaje s normalnim funkcioniranjem.

Gradski vijećnici su demokratski izabrani predstavnici Puležana i Puležanki, a grad se ne smije koristiti kao osobni poligon za političko vježbanje i odmjeravanje snaga. Politika je uvijek rezultat kompromisa i dogovora – u njoj nema bianco podrške, jer su odluke koje se donose prevažne da bi o njima odlučivao samo jedan čovjek, autokratski i bez dijaloga.

Nažalost, izgleda da neki to ne shvaćaju, pa zazivaju izbore. Neka budu izbori, ali oni neće nadoknaditi manjak vizije i projekata“, poručio je Dalibor Paus kao komentar na političku situaciju u gradu Puli.

Facebook Komentari