Zbog trenutno pogoršane epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je niz zaključaka čime se želi epidemiju korona virusa staviti pod kontrolu, koliko je to moguće.  

• Svi vlasnici, upravitelji i korisnici svih javnih prostora, trgovina, ugostiteljskih objekata te objekata i vozila javnog prijevoza i ostali, potrebno je da se rigorozno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za djelatnosti.

• Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka/distance. Nužno je potrebno pridržavati se potrebe održavanja propisanog razmaka/distance u zatvorenom i na otvorenim prostorima, te je potrebno osigurati uvjete pojačanog čišćenja i dezinfekcije, te pojačane osobne higijene.

• Obzirom na trenutno pogoršanu epidemiološku situaciju pozivaju se svi gradovi i općine na području Istarske županije te svi organizatori javnih i društvenih događanja,
manifestacija i evenata, da se suzdrže od organizacije gdje se okuplja veći broj osoba, a osobito u zatvorenom prostoru, bez obzira na uporabu EU digitalnih COVID potvrda i propisanih epidemioloških mjera.

• Uz uporabu EU digitalnih COVID potvrda, potrebno je istovremeno pridržavati se i ostalih općih propisanih epidemioloških mjera.

• Obzirom na postojeći način organizacije rada Opće bolnice Pula, a u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja hospitaliziranih – Opća bolnica Pula je izradila plan za prijem povećanog broja COVID-19 pozitivnih bolesnika na bolničko liječenje te su ostale zdravstvene ustanove zadužene pomoći organizacijski i kadrovski Općoj bolnici, kao i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

Istarski domovi zdravlja zaduženi su uspostaviti ponovni rad COVID ambulanti, a Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj-Rovigno i Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije pomoći će kadrovski, u skladu s mogućnostima.

• Pozivaju se građani da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera kako bismo sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba ugrožava redovnu djelatnost Opće bolnice Pula.

• Naloženo je Općoj bolnici Pula da pozove specijalizante na specijalizaciji u drugim zdravstvenim ustanovama da se vrate privremeno u ispomoć Općoj bolnici Pula.

 

 

Facebook Komentari