Posljednjih šest godina iz proračuna Istarske županije izdvojeno je za potrebe osnovnih škola za nabavku 1 minibusa i 5 kombi vozila (8 sjedećih mjesta), u ukupnom iznosu od preko 1,2 milijuna kuna.

Posljednje vozilo u nizu nabavljeno je za OŠ Vazmoslava Gržalje Buzet, a za istu školu je već jedno kombi vozilo nabavljeno i 2018. godine. Vozila su namijenjena prijevozu učenika na područjima Bujštine i Buzeštine gdje je organizacija posebnog prijevoza školskim autobusima otežana. Osim za spomenutu osnovnu školu u Buzetu, vozila su kupljena i za OŠ Mate Balota Buje i OŠ Milana Šorga Oprtalj, a nabavljen je i minibus za potrebe Talijanske osnovne škole – Scuola elemtare Edmondo de Amicis Buje – Buie, za što je Istarska županija izdvojila 248.055,00 kuna, Grad Buje 60.000,00 kuna i Talijanska unija 24.000,00 kuna. Nadalje, tu je i vozilo za upisno područje OŠ Fažana, koje u cijelosti ne pokriva Pulapromet.

Istarski župan Boris Miletić je prilikom predaje vozila itaknuo kako je Istarska županija osnivač 21 srednje i 25 osnovnih škola, te učeničkog doma Pula.

– Županija brine za ukupno osamdesetak školskih zgrada matičnih i područnih škola te kontinuirano provodi projekte s ciljem unapređenja obrazovne infrastrukture i podizanja kvalitete rada škola. Posebno nas raduje i porast broja učenika u našim školama, što potvrđuje da je Istra poželjno mjesto za život. Dogradnja i izgradnja novih škola, različiti socijalni programi, organizacija prijevoza učenika, stipendije i dr. svakako doprinose većom privlačnošću naše regije, zaključuje župan Miletić.

Facebook Komentari