Novi sportski centar na nogometnom kampusu u Poreču  bi uskoro na teren mogao primiti nogometaše NK Jadran Poreč.

Dovršava se postavljanje keramike i opremanje svlačionica, kao i polaganje tlakovca na vanjskim površinama, te nadstrešnice između zajedničkih modularnih objekata. Sportski je teren u potpunosti dovršen, preostaje jedino još dovršiti postavljanje rasvjete igrališta.

Grad Poreč-Parenzo financira izgradnju nogometnog terena za potrebe NK Jadran Poreč i velikog broja djece i mladih koji treniraju u njemu, ali i općenito sporta grada. Radi se o terenu površine 104×68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih.

Kampus će u prvoj fazi, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, imati sve potrebne popratne sadržaje poput šest modularnih objekata za svlačionice, sanitarne čvorove i dodatne prostorije, rasvjete i tribina, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

– Ideja je da kampus s godinama postaje prava sportska zona i s drugim sadržajima, vjerujemo na veselje brojne djece i odraslih koji se bave sportom, a bit će i dodatna turistička vrijednost za Poreč. Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika. Zahvaljujući takvom pristupu, izgradnju kampusa sa 600 tisuća bespovratnih kuna financira i Ministarstvo turizma i sporta, dok sve ostalo pokriva Grad Poreč, rječi su porečkog gradonačelnika.

Facebook Komentari