U pulskom hotelu Pula održana je svečanost povodom obilježavanja dvadesete godišnjice rada Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula, a sama obljetnica obilježava se dvodnevnim simpozijem na kojem će stručnjaci govoriti o problemima i izazovima djece i odraslih s teškoćama u razvoju, rehabilitaciji i uključivanju u društvo.

Štićenici Centra ovom su prigodom pripremili kulturno zabavni program te su predstavili svoja umijeća pjevanja, plesanja i recitiranja.

Ravnateljica Centra Loretta Morosin otvorila je svečanost zahvalom svima na ukazanom povjerenju, radu, uloženom trudu i znanju te svakodnevnom ulaganju u rad ustanove.

Bivša dugogodišnja ravnateljica Centra Gracijela Rogulj podsjetila je prisutne na sam početak rada Centra kada je još davne 1976. godine grupa roditelja djece s cerebralnom paralizom, koju je predvodio pokojni Gianni Kumar, osnovali su udrugu kako bi poboljšali uvjete života i rehabilitacije djece.

Kroz Centar Inače svake godine prođe oko 400 korisnika iz cijele Istre. U Centru je zaposleno 40-ak osoba, među kojima deset rehabilitatora, pet logopeda, po četiri fizioterapeuta i odgajatelja, dva psihologa i tri medicinske sestre. Od 2015. u Poreču djeluje ispostava kroz koju prođe 50 korisnika godišnje. Centar u Puli djeluje na dvije lokacije, na Verudi i u Vodotornju na Vidikovcu.

Facebook Komentari