Od 1. listopada 2023. do 31. svibnja 2024. godine na parkiralištima Marsovo polje 2, Gregovica i Mandrač Grad Pula omogućio je besplatno parkiranje za osobna vozila. Na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 građani će moći kupiti povlaštenu kartu koja će za osam mjeseci  iznositi ukupno 6,60 eura za cijelo razdoblje.

Radi se o parkiralištima koja su smještena na obodima grada, ali sve unutar pješačke udaljenosti do samog centra, odnosno unutar zone dobre povezanosti javnog gradskog prijevoza.

U zimskom periodu naplata parkirališta bit će radnim danom i subotom od 7 do 20 sati, a nedjeljom i blagdanom parkiranje je besplatno. Na parkiralištima u crvenoj zoni na Tržnici, Marsovom polju i Mehanici naplata je od 7 do 17 sati, a nedjeljom i blagdanom bit će besplatna. Cijena parkiranja iznosit će 1 euro na sat ili za cijeli dan 10 eura.

Nadalje, povoljne cijene parkiranja omogućene su i na posebnim parkiralištima Pedagoški i Croatia u iznosu od 0,50 eura na sat, odnosno 5 eura na dan. I na ovim parkiralištima vrijeme naplate je od 7 do 17 sati radnim danom i subotom.

Kako bi naše građanke i građani, ali i pravne osobe imali prilike povoljnije parkirati tijekom zimskih mjeseci omogućeno im je stjecanje povlaštenih mjesečnih karata, po cijeni od 20 eura mjesečno, za ulice Amfiteatarska, Flavijevska te Šetalište Nella Milottija.

Tijekom zimskog perioda moguća je kupnja povlaštene parkirališne karte na posebnom parkiralištu Karolina. Cijena povlaštene parkirališne karte iznosi 25 eura mjesečno za fizičke osobe. Pravne osobe, obrtnici ili osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost imaju pravo na kupnju povlaštene mjesečne karte na Karolini uz ispunjenje potrebnih uvjeta.

Facebook Komentari