Tijekom listopada Mjeseca borbe protiv raka dojke a sve kako bi se podigla svijest o značaju redovitih pregleda i samopregleda Grad Poreč organizirane prigodne javno-zdravstvene aktivnosti s ciljem otkrivanja i liječenja raka dojke u ranom stadiju kada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće.

Posebna gošća predavaanja ove godine bit će renomirana stručnjakinja, prof. dr. med. Vesna Bjelić-Radišić, voditeljica Centra za dojke i Odjela za senologiju u Hospital Wuppertal u Njemačkoj te sveučilišni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Grazu u Austriji, kao i sveučilišni profesor na Sveučilištu Witten/Hredeecke u Njemačkoj.

Dr. Bjelić-Radišić i osobno je vezana za Poreč, u kojem rado boravi, te je povodom Mjeseca borbe protiv raka dojke, odlučila u svoje slobodno vrijeme podijeliti sa zainteresiranim zdravstvenim djelatnicima te građanima svoju ekspertizu i znanja, što je i dogovoreno na susretu s njom u porečkoj gradskoj upravi na kojem su sudjelovale Vesna Kordić i Tihana Mikulčić iz gradskog odjela za društvene djelatnosti i Irena Šker, članica Društva invalida Poreč.

Tako će se u Poreču, u utorak, 3. listopada 2023. godine održati:

– besplatno stručno predavanje za djelatnike u zdravstvenom sustavu u 12 sati (Velika vijećnica, Grad Poreč-Parenzo, O. m. Tita 5)

– besplatno predavanje za građane „RAK DOJKE – od dijagnoze do terapije“ u 17 sati (Velika vijećnica, Grad Poreč-Parenzo, O. m. Tita 5)

– Dr. Bjelić-Radišić održat će i individualne razgovore s polaznicima grupe za psihološku podršku oboljelima od raka dojke, koju u porečkom Domu zdravlja vodi dr. Tomislav Peharda

– Javnozdravstvena predavanja za mlade u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se osvijestila važnost samopregleda i prevencije, koje će voditi Daniela Beaković, dr. med., specijalist i voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Facebook Komentari