Na dan Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca zapovjednik pulske postrojbe Ivica Rojnić uz čestitke kolegicama i kolegama, pozvao je građane na pojačan oprez prilikom spaljivanja korov na otvorenim površinama.

Od početka godine intervenirali su 360 puta, od čega je bio 90 požara otvorenog prostora u kojima je izgorjelo 120 ha što je kao primjer, ukupna količina požara iz 2021. godine.

LOŽENJE VATRE NA OTVORENOM PROSTORU

Prije loženja vatre na otvorenom prostoru potrebno je podnijeti zahtjev za odobrenje u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pula, Dobrilina 16 za koje je, uz predočavanje identifikacijskog dokumenta + OIB, potrebno je da su ispunjeni slijedeći uvjeti: Da se zemljište gdje će se vršiti loženje koristi kao šumsko ili poljoprivredno. Kontakt telefon. Odobrenje se izdaje na razdoblje od jednog do tri dana ovisno o vremenskim prilikama. Odobrenja se izdaju od 01.11. – 31.05. kada je dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom prostoru. Od 01.06. – 31.10. ne izdaju se odobrenja.

MJERE PREDOSTROŽNOSTI KOD LOŽENJA VATRE NA OTVORENOM PROSTORU 

POČETAK / ZAVRŠETAK loženja vatre na otvorenom prostoru javiti obavezno na tel. 193 NE vršiti loženje u slučaju jačeg vjetra ( veći od 8 m/s ).Požar NE vršiti loženje auto-guma, gumenih proizvoda, plastike i sl. NE vršiti loženje na velikim hrpama ( rasporediti na manje hrpe ). NE vršiti loženje u blizini šume (minimalna udaljenost 400 metara). NE ostavljati vatru bez nadzora. Nakon završetka loženje OBAVEZNO ugasiti žar sa površine gdje se vršilo loženje. Ukoliko izgubite kontrolu nad vatrom ODMAH pozovite vatrogasce na tel. 193 .

Facebook Komentari