U Pazinu je održana druga koordinacija s istarskim gradonačelnicima radi Kaštijuna te aktivnog uključivanja svih istarskih gradova i općina u proces odgovornog gospodarenja otpadom u Istri.

Predloženo je formiranje radnog tima za izmjenu društvenog ugovora tj. vlasničke strukture Kaštijuna s 9 članova, od kojih bi njih 7 bili predstavnici područja bivših općina (Puljština, Rovinjština, Labinština, Poreština, Bujština, Buzeština i Pazinština), te po jedan predstavnik Kaštijuna i Istarske županije.

Kako je naglasio župan Miletić, pri okončanju procesa vlasničkog restrukturiranja, ključno će biti rješavanje dva tehnička problema: smanjenje udjela količine biorazgradivog otpada u miješanom komunalnom otpadu i smanjenje vršnog opterećenja dovoza otpada na Kaštijunu u srpnju i kolovozu, zbog utjecaja turističke sezone.

ŽCGO Kaštijun je prema mišljenju istraskog župana dovršen projekt, on je tehnički i tehnološki realiziran, a ovi se problemi trebaju riješiti u suradnji s gradovima i općinama, odnosno s njihovim komunalnim poduzećima.

Facebook Komentari