U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima.

Drugo u nizu popularno-znanstveno predavanje Budućnost STEM edukacije“ održat će prof. Korado Korlević iz Znanstveno edukacijskog centra Višnjan. Nakon uvodnog djela, a koji će se moći poslušati i online, sudionici će u malim timovima izvesti primjer interdisciplinarnog projekta, tj. radionice. Koristeći isprobanu metodologiju dolaženja do ideja u STEM edukaciji, sudionici će “spajati” naizgled nespojive koncepte s ciljem osmišljavanja interdisciplinarne radionice.

Predavač prof. Korado Korlević, ravnatelj je Znanstvenog edukacijskog centra Višnjan s dugogodišnjim iskustvom popularizacije znanosti i STEM tematike te održavanja raznih edukativnih aktivnosti za širu javnosti te učenike i studente svih uzrasta.  

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 21.03. u dvorani Istra Fakulteta ekonomije i turizma u Puli na adresi Preradovićeva 1/1 s početkom u 17:30 sati. Prvi dio predavanja biti će otvoren i za širu javnost (zainteresirane učitelje, studente, itd.) online putem ZOOM aplikacije.

Prijave su obvezne putem Google obrasca:  https://forms.gle/49pMJbbuA8KBoXN4A

Rok za prijavu je do petka, 18.3.2022. godine.

Facebook Komentari