Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i ove godine organizira tradicionalne Info dane od 22. studenog do 26. studenog 2021. godine. Info dani namijenjeni su svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima sa ciljem što boljeg informiranja o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacije te stvaranja  partnerstva i novih razvojnih prilika.

Petodnevni program pružit će svim zainteresiranima niz besplatnih predavanja, radionica i okruglih stolova koje će voditi stručnjaci iz pojedinih područja. Ovogodišnje teme edukacija doista su raznovrsne: ESF+, Izmjene i dopune Uredbe, ABCda za udruge, aktivno građanstvo, sindrom burnouta kod aktera OCD-a, izrada lean platna društvenog poduzeća te priprema javne politike za podršku i poticanje društvenog poduzetništva,brendiranje neprofitnih organizacija i suradnja udruga s medijima, a održati će se i promocija knjige „Socijalna ekonomija i socijalno poduzetništvo“ autora Danijela Baturine i Zdenka Babića. Edukacije će voditi niz stručnjaka: Igor Juričić i Ivana Jugovac, Helga Možé, Aleksandra Lera i Tihana Fontana, Sanja Matijaš, Stjepan Mikec, MuamerMujević i Marijeta Matijaš.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti Google obrazac, a cijeli program Info dana za udruge 2021. možete pogledati na web stranicama Zaklade Istra. (www.civilnodrustvo-istra.hr).

Više informacija na: 052/212-938 ili zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

S ciljem sprječavanja širenja pandemijekoronavirusa – COVID 19, Info dani održati će se online, putem aplikacije ZOOM.

Prezentacija rezultata dosadašnjih aktivnosti projekta +Resilient (društvene inovacije i poduzetničke ideje), okrugli stol „Društveno poduzetništvo u Istri vol. 3: priprema javne politike“ te radionica „Izradi Lean platno svog društvenog poduzeća“ provode se u sklopu projekta +Resilient. Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Edukacije „Sindrom burnouta kod aktera OCD-a“ i „Medijsko praćenje događaja/suradnja s medijima“ provode se u sklopu programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Facebook Komentari