Grad Poreč-Parenzo dodijelio je ukupno 53 bespovratne potpore porečkim poduzetnicima i obrtima, temeljem Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2021. godinu i Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva.

Potpore su se dodjeljivale kroz osam mjera: potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo, za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, za uvođenje inovacija u proizvodnju, obrtima za obavljanje poslova dadilja, za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine, te nove potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama i za subvencioniranje digitalizacije poslovanja.

Kako napominju u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU fondove, ove je godine dodijeljeno potpora u vrijednosti 216.831,18, što je gotovo tri puta više od lanjskih 77.467,79 kuna. Najviše sredstava dodijeljeno je za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine, potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo te subvencioniranje digitalizacije poslovanja.

– Korisnici koji su prijašnjih godina ostvarili pravo na potporu za početak poslovanja, na nove se pozive prijavljuju za potpore u sklopu drugih mjera poput digitalizacije poslovanja ili nabavu opreme. Kao Grad konstantno pratimo potrebe naših poduzetnika, te sukladno tome prilagođavamo mjere. S obzirom na veliki interes u 2021. i očigledno „pogođen“ model mjera, najvjerojatnije će se s istim mjerama nastaviti i u 2022. godini, samo s manjim izmjenama., zaključuju u odjelu.

Facebook Komentari