Danas je u Puli najavljen 6. Pulski karneval na kojoj su sudjelovali Robert Cvek, dogradonačelnik Pule, Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula te Zdravko Juran i Damir Pletikos ispred Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalske grupe Veli vrh – Valmade. Kao i svake godine i karneval će početi predavanjem ključeva u četvrtak, 17.1.2020. u 16.30 sati nakon čega će se na Velom vrhu podignuti pust.

Centralni događaj s maškaranom povorkom bit će u subotu 8. veljače sa startom na Karolini u 11 sati. Karnevalsku povorku će predvoditi Pulske mažoretkinje i Puhački orkestar grada Pule. Predstavljanje maškaranih grupa bit će kao i prošlih godina ispred Arene i na Portarati.

Vesela povorka

I ove godine će na Karolini biti postavljen šator. Od 12.30 sati na Karolini će biti organiziran ručak za sve maškare, a nakon toga slijedi zabavni program – veliki maskenbal uz nastup Point Banda iz Rijeke i DJ-a Teddy Lee.

Za vrijeme održavanja karnevalske povorke od 11 do 13 sati bit će posebna regulacija prometa u centru grada na potezu Karolina – Riva – Arena – Portarata. U slučaju izuzetno lošeg vremena ili kiše u subotu, 8.2.2020. razmotrit će se da se cijeli događaj prebaci u nedjelju 9.2.2020. Paljenje pusta predviđeno je 25. veljače, u utorak u 19 sati. 

Ništa bez zvončara

Također, 16. siječnja bit će postavljena izložba 1. Pulski karneval u TZ Pula koja će biti do sredine ožujka. Organizatori Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade. 

Program 6. Pulskog karnevala

Subota, 8.02.2020.

-okupljanje maškara na Karolini od 9.30 – 10.30 sati

-polazak maškarane povorke sa Karoline u 11 sati/ trasa – Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca, Forum, Kandlerova, Karolina – Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu preko Rive na Karolinu

-predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati

-povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i u šatoru veliki maskenbal

-od 14 sati Veliki maskenbal – Point Band

-od 17.30- 20 sati – DJ program Teddy Lee

 

Facebook Komentari