Jučer su u crnogorskom Baru gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i predsjednik Općine Bar Dušan Raičević potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji između Grada Vodnjan – Dignano i Općine Bar. Tim je činom formalizirano dugogodišnje prijateljstvo koje postoji između Bara i Vodnjana, a to se prijateljstvo, kako je u svom govoru naglasio Vitasović, najbolje i najuspješnije reflektira kroz suradnju i provedbu programa između Društva perojskih Crnogoraca DPC “PEROJ 1657″ i udruga i institucija s područja Crne Gore.

Osvrnuvši se i na druge oblike suradnje između Vodnjana i Bara, vodnjanski gradonačelnik napomenuo je kako postoji i izvrsna višegodišnja suradnja na području poljoprivrede, a ona se očituje kroz suradnju Udruge-Associazione „Agroturist“ Vodnjan – Dignano i Društva maslinara „Bar”.

Delegacija u Baru

U sastavu delegacije Grada Vodnjana su osim Vitasovića bili i Miodrag Popović, predsjednik Društva perojskih Crnogoraca DPC “PEROJ 1657” i vijećnik u gradskom vijeću te Filip Macan, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Svečanom činu potpisivanja povelje prisustvovali su i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i predstavnik Ureda za dijasporu pri Vladi Crne Gore Ivan Jovović.

Inače, područje Bara broji oko 40.000 stanovnika multinacionalne strukture, a smješteno je u jugoistočnom dijelu Crne Gore na Jadranskoj obali  te predstavlja spoj modernosti, tradicije i ljepote, koji čuva bogatu kulturno-povijesnu baštinu i tradiciju. Bar je grad maslina i najvažnije središte proizvodnje maslinovog ulja Crne Gore.

Facebook Komentari