Voditelj urbanog pčelinjaka Robert Starčić prilikom prijema kod porečkog gradonačelnika izjavio je kako urbani pčelinjak koji je prije nekoliko godina postavljen na javnoj površini kraj naselja Mate Balote dobro funkcionira, te su u njega stavljene dvije zajednice pčela, a planiraju ih staviti još nekoliko, te se u narednim danima s Gradom dodatno planira urediti ovaj prostor za pčele.

Grad Poreč ušao je u Nacionalnu ruralnu mrežu gdje su prijavili projekt za financiranje planirane Međunarodne konferencije na temu o kvaliteti pčelinjih proizvoda i pratećeg sajma ove jeseni u sklopu Mjeseca poduzetništva. Osim toga, sve je spremno i za projekt „Hiža porečkih pčelara“, za koju se čeka otvorenje javnog poziva za sredstva iz EU fondova.

Mi u Poreču osobito se ponosimo našim pčelarima i pčelarkama koji su odavno pokazali i dokazali da mogu iskoristiti sve prirodne prednosti našega kraja i Istre i proizvesti med vrhunske kvalitete. Stoga još jednom koristim priliku da na današnji dan čestitam pčelarima i pčelarkama i zahvalim na predanom poslu u očuvanju bio raznolikosti i zdravlja cijele zajednice, zaključio je gradonačelnik Peršurić na sastanku s pčelarima

Za razliku od lanjskih godina pčelari su rekli kako se ova godina pokazuje kao dobra medna godina jer je cvatnja bogata, a vremenski uvjeti pogodni.

Facebook Komentari