Sedamnaesta po redu NOĆ MUZEJA, održat će se 28. siječnja 2022. godine u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika “adaptirale” na novu stvarnost i kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid potvrde.

U sklopu Noći muzeja 2020., u Puli svoja vrata otvoriti će i Kuća istarskog maslinovog ulja na novoj adresi u Istarskoj 30. Posjetitelji će moći saznati zanimljivosti iz povijesti istarskog maslinarstva od rimskog razdoblja do danas, pogledati dva filma o tradicionalnom i suvremenom načinu prerade, čuti više o projektu Aristoil i utjecaju maslinovog ulja na zdravlje.

Muzej će biti otvoren od 18 sati, a vođeni razgled bit će omogućen u 18.30 i 19.30.

Za posjetitelje Kuće istarskog maslinovog ulja pripremljeno je i malo iznenađenje. Naime, u sklopu Noći muzeja, u Kući istarskog maslinovog ulja bit će predstavljen i poznati pulski gin Sette Monti kojeg će posjetitelji moći i kušati. Gin je osmislio pulski barmen Karlo Damjanić, a naziv je dobio prema sedam brežuljaka na kojima se proteže grad Pula. Čine ga sedam pomno biranih sastojaka: bergamont, borovica, perzijska ruža, korijander, kamilica, sladić te korijen angelice. Gin posvećen Puli, u samo je osam mjeseci osvojio tri nagrade na svjetskoj razini: dvije zlatne i jednu brončanu medalju na World Gin Awards.

Prilikom razgleda muzeja obavezne su važeće COVID potvrde i pridržavanje epidemioloških mjera.

Facebook Komentari