U organizaciji Volonterskog centra Istra u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održana je konferencija za novinare kao poziv volonterima da se priključe programu “Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice”.

Kroz ovaj projekt godinama se osposobljava volontere u odabiru i čitanju knjiga djeci koja su ozbiljno bolesna i nalaze se na dugotrajnom liječenju.

Seminar će se održati 3. studenog od 17 do 20 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, a prijave su moguće na email adresu vci@vci.hr.

Ono što nam je stvarno iznimno drago je da ove godine prvi put imamo poduzeća koja društveno odgovorno posluju, tako da će nam se iz jedne pulske firme pridružiti deset zaposlenika, i tako postajemo promotori korporativnog volontiranja koje je u Hrvatskoj u začecima. T vrtka će na taj način omogućiti radnicima da unutar radnog vremena volontiraju i tako pridonose na dobrobit zajednice, poručila Maja Erak iz Volonterskog centra Istra.

Psihologinja Vesna Rusijan, koordinatorica volontera i jedna od najstarijih teta pričalica, opisala je početke nastanka projekta koji je u Istri započeo 2018. godine, a u Hrvatskoj se u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci na onkološkom odjelu počeo provoditi 2009. godine.

Istaknula je da je program ispunio svoj cilj, a to je da tete i barbe pričalice, pripovjedači priča za laku noć, olakšaju djeci koja su ozbiljno bolesna te se dugo nalaze u bolnicama njihov boravak.

Konferenciji nazočile su Nadja Crkvenac knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Pula, dr. Vlasta Kocijančić voditeljica Odjela pedijatrije Opće bolnice Pula, Sabina Lovrinović, glavna sestra na Odjelu pedijatrije pulske bolnice, Maja Erak iz Volonterskog centra Istra, psihologinja Vesna Rusijan, koordinatorica volontera i jedna od najstarijih teta pričalica. 

Facebook Komentari