Danas je u Puli u Dvorani Mate Parlov potpisan ugovor o donaciji umjetnog travnjaka za nogometni teren na Valkanama. Ugovor su potpisali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik uprave trgovačkog društva Pula usluge i upravljanje Mario Peruško.

 

Gradonačelnik Filip Zoričić tom je prigodom izjavio: „ O ovom projektu se krenulo razmišljati još 2012. godine. Puno smo razgovarali o tome u posljednje dvije godine i danas je napokon stigao taj dan, započeli su radovi na Valkanama i ugovor je svečano potpisan. 

U ime Hrvatskog nogometnog saveza ugovor je potpisao predsjednik Marijan Kustić pritom izjavivši: „Razvoj nogometne infrastrukture jedan je od strateških ciljeva Hrvatskog nogometnog saveza, a podatak da smo u proteklih pet godina postavili 26 novih terena s umjetnom travom diljem Hrvatske svjedoči da smo uistinu posvetili značajna sredstva tom cilju te osjetno unaprijedili stanje infrastrukture u Hrvatskoj.

Iznimno me raduje što krećemo s takvim projektom i u Puli koja je važno nogometno središte i gdje bilježimo veliki interes mladih za bavljenje nogometom. Zahvaljujem gradonačelniku Zoričiću i njegovim suradnicima što su prepoznali važnost ovakvog projekta i odlučili krenuti u izgradnju terena za koji će HNS donirati umjetnu travu. Imajući u vidu iskustva iz drugih sredina, uvjeren sam kako će se i u Puli ovo ulaganje višestruko vratiti kroz vrijednost koju donosi zajednici, prvenstveno mladima“.

Nakon potpisivanja ugovora delegacija Hrvatskog nogometnog saveza u pratnji domaćina iz Pule uputila se na Valkane u obilazak nogometnog terena kojeg će krasiti novi umjetni travnjak. Na samoj lokaciji Peruško je pojasnio kako se planira proširenje samog igrališta na dimenzije koje uvjetuju pravila nogometne igre, proširenje zaštitne površine izvan autogol linije, zamjena ograda, montaža kontejnerskih svlačionica i uređenje nove pješačke staze s javnom rasvjetom koja će se protezati od ulice Veruda sve do nogometnog igrališta kako bi sportaši mogli sigurno dolaziti na treninge.

 

Nakon što je Nogometni klub Uljanik ostao bez pomoćnog terena zbog gradnje gradskog bazena Grad Pula odlučio je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom izgraditi potpuno novi teren i prateće svlačionice.

Današnje potpisivanje ugovora o donaciji travnjaka i uvođenje izvođača u posao na Valkanama početak je ovog velikog projekta kojim će se omladinskom pogonu NK Uljanika i drugim pulskim nogometnim školama osigurati primjereno mjesto za treniranje.

Facebook Komentari