U prak šumi Busoler održana je druga iz serije ekoloških Plogging utrka kojima Javna Ustanova Natura Histrica želi osijestiti javnost da prirodu treba doživjeti poput svog dnevnog boravka.

Nakon čišćenja Šijanske šume gdje se skupilo 150 kg smeća, na red je došla park šuma Busoler koja je nešto skromnija površinom i biljnom raznolikošću, ali nažalost ništa manje zagađenom. Prikupljeno je skor kao u Šijansoj šumi, 140 kg smeća!

Tridesetak natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji Plogging utrke i desetak članova iz nekoliko obitelji dobro su prošarali cjelokupno područje opsega nekoliko kilometara i uistinu odlično iskoristili nedjeljno prijepodne. Na ruku je išlo i prekrasno vrijeme koje kao da je nagradilo sve sudionike.

Osim sunca, nagrade za sve sudionike je osigurala i Natura Histrica kroz medalje za sudjelovanje, dok su svi prisutni koji su sudjelovali u obiteljskom điru dobili poklon paket partnera utrke DM-a. Kako bi sve ostalo u ekološkom predznaku pobrinula se prva Eko bira u ovim krajevima Kampanjola koja je nagradila najbrže u muškoj, dok je DM svojim eko proizvodima najbrže u ženskoj konkurenciji.

Ravnateljica Natura Histrice Silvia Buttignoni zahvalila se svim prisutnima koji su svojim nesebičnim činom pripomogli uspjehu ove, ali i prošle Plogging utrke u Šijanskoj šumi i ponovno apelirala na savjest svih sugrađana da se prema okolišu trebamo odnositi kao prema svojoj kući.

Buttignoni je najavila kako planira organizirati slične događaje na ostalim zaštićenim područjima kojima upravlja JU Natura Histrica te da će na ovaj način najmlađi naraštaji steći naviku stvaranja i očuvanja čistog okoliša.

Facebook Komentari