Za deseti travnja najavljena je prva od četiri utrke Pulske atletske lige – PULA RUN koju organizira Atletski savez Istre uz tehničku pomoć ISTRun. Ideja je istrčati četiri utrke diljem Grada Pule. Sve četiri atletske utrke, cestovnog su i trail tipa za široki spektar rekreativnih trkača s mogućnošću organiziranja i dječjih utrka.

Dužina staze je od 5 do najviše 8 km staze laganog tipa koje mogu svi savladati bez većih napora ali od profesionalnih te utreniranih trkača organzatori ipak očekuju s obzirom na konfiguraciju staze natjecanje na visokom nivou.

Predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić je prilikom predstavljanja utrke istaknuo kako se veliki broj puležana bavi trčanjem te se u komunikaciji s trkačima osjeti nedostatak programa i manifestacija u proljetnom i ljetnom dijelu godine.

– Ovim se utrkama želi potaknuti konstantna atletska rekreativna sezona tijekom cijele godine. Isto tako program utrka je koncipiran ka promociji grada i atraktivnih lokacija kao najava najveće i najbolje pulske utrke, popularne Xice. Komplet natjecanja koje ćemo organizirati istodobno bi povećalo broj manifestacija u gradu i obogatilo aktivnosti kao što su programi „Dođi u grad“ i „Pula – zdravi grad“, zaključio je Peršić.

Možemo privući sve one turiste koji tijekom godišnjeg odmora traže destinacije u kojima se organiziraju sportske manifestacije ovakvoga tipa, porućila je jedna odorganizatorica događaja Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula. Niz ovakvih utrka ponudit ćemo i reklamirati na međunarodnom nivou s ciljem poboljšanja konkurencije na samoj utrci, širenju interesa na području izvan Pule te direktnom promocijom Pulske Xice.

Svaki natjecatelj dobiti će pozivnicu za Pulsku Xicu, a ukupne pobjednike nakon sve četiri utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji nagraditi ćemo startninom.

U sklopu manifesticije organizatori poručuju kako će organizirat dječje utrke u Šijanskoj šumi te na Marsovom polju kako bi promovirali zdrav način života od najmlađih nogu.

Tijekom utrka će u Šijanskoj šumi biti moguće vježbati na otvorenom u sklopu partnerskog projekta NEXT NEIGHBORHOOD SPORT koji promovira vježbanje u prirodi za sve uzraste i sve dobne skupine.

Termini i lokacije utrka

10. TRAVNJA 2022. / 12.00 SATI / ADRIFORT TRAIL, ŠTINJAN / 5 KM
8. SVIBNJA 2022. / 10.00 SATI / KROS, ŠIJANSKA ŠUMA / 8 KM
19. LIPNJA 2022. / 10.00 SATI / RUN@MARS, MARSOVO POLJE / 5,5 KM
30. SRPNJA 2022. / 22.00 SATA / LUNGOMARE / 5KM

Startnina za sve četiri utrke Pulske atletske lige – PULA RUN iznosi 120 Kn odnosno 50 Kn za jednu utrku. Uplaćuje se na žiro račun ATLETSKOG SAVEZA ISTRE (IBAN HR6524070001100420427, OTP BANKA HRVATSKA d.d. Zadar).

Prvih 200 prijavljenih sudionika Pulske atletske lige – PULA RUN koji uplate startninu za sve četiri utrke, dobiti će službenu majicu utrke na utrci u Šijani 8. svibnja 2022.
Pulska atletska liga – PULA RUN boduje sve 4 utrke po plasmanu u muškoj i ženskoj kategoriji.

Troje najbržih na svakoj utrci dobivaju medalje, a nagrade za prva tri plasirana ukupna pobjednika i pobjednice pulske atletske lige su:

1. mjesto – Pehar, startnina za Pulsku Xicu i zlatni poklon paket sponzora
2. mjesto – Pehar, srebrni poklon paket sponzora
3. mjesto – Pehar, brončani poklon paket sponzora

Organizatori zahvaljuju potpori Grada Pule kroz projekt „Pula – zdravi grad“ i TZ Pule, kao i sponzorima SWISS Laboratory vitaminska pića, Pršutarna Buršić, Kampanjola Eko Bira, Oio Vivo ekstra djevičansko maslinovo ulje, Vesna sir i Namman Muay mast.

Facebook Komentari