Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na jubilarni 10. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 25. do 27. veljače u Klubu Pulske filmske tvornice.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 25. veljače u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

10. Production in održava se unutar Filmskog inkubatora – projekta sustavne pomoći novim autorima Pule i Istre u realizaciji njihovih festivalskih filmova.

Voditelji radionica su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, filmski autor i snimatelj Mario Papić, snimatelji i montažeri Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Prijave za Production In otvorene su do 22 sata u četvrtak, 24. veljače 2022. godine, a prijavnica se nalazi na bit.ly/Inkub10Pi

Program podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura novai Hrvatski audiovizualni centar.

Facebook Komentari