Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju vas na radionicu izrade prirodne kozmetike  koja će se održati u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc.

Radionica će se održati u četvrtak, 17.02.2022. godine od 18:00 – 20:00 sati. Broj polaznica/ka je ograničen. Prijave putem maila: ured@zelena-istra.hr. Radionicu vodi Marija Kolarović iz Udruge Verbena.

U sklopu radionice polaznici će naučiti što je prirodna kozmetika, koji su osnovni sastojci te pribor i oprema koji se koriste za izradu prirodnih pripravaka. Nakon uvodnog dijela slijedi praktični dio izrade jednostavnih pripravaka prirodne kozmetike- tonik za hidrataciju, maska sa glinom, uljni serum i balzam za usne. Polaznici dobivaju skriptu s recepturama i pripravke izrađene na radionici.

Marija Kolarović, mag.pharm. uz stalna stručna usavršavanja s područja fitoterapije i aromaterapije u svoju dugogodišnju ljekarničku praksu uvodi kliničku aromaterapiju. U sklopu Udruge Verbena, čija je osnivačica, održava predavanja i edukacije s područja aromaterapije i izrade prirodne kozmetike, surađuje sa osnovnim i srednjim školama, učilištima za odrasle, OPG-ovima te domovima za starije osobe. Surađuje sa kolegama iz inozemstva u edukacijama u izradi internacionalnih tečajeva s područja aromaterapije i prirodne kozmetike.

Vlastitom izradom prirodne kozmetike doprinosimo „zero waste” načinu života. Okruženi smo svakojakim štetnim kozmetičkim proizvodima pakiranima u plastičnu ambalažu. Često sadrže kemijske sastojke štetne za ljude, životinje i okoliš. Stoga ćemo izrađivati prirodnu kozmetiku od prirodnih sastojaka i pritom izbjeći gomilanje nepotrebne jednokratne plastične ambalaže.

Radionica se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka i mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Ovaj događaj provodi su u okviru projekta Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Zelena Istra i Savez udruga Rojca

 

Facebook Komentari