Porečka Eufrazijeva ulica u srcu starogradske jezgre svakodnevno doživljava preobražaj u gastronomskom, gospodarskom, arhitektonskom smislu.

U šarmantnoj ulici koja paralelno uz Decumanus vodi uz Eufrazijevu baziliku sve dok Trga Jurja Dobrile i dalje, svoje su mjesto pronašli wine i gastro barovi, umjetničke galerije, restorani, dućani s delikatesama, kao i budući butik hoteli te nagrađivani objekti, javljaju iz Grada Poreča.

Kako posao oko uređenja starogradske jezgre nije ni blizu gotov, ali da se pozitivni pomaci vide komentirao je je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.
– Stvarno treba pohvaliti brojne privatne investicije koje se proteklih godina događaju u našoj
starogradskoj jezgri. Samo u Eufrazijevoj ulici u protekle dvije godine uređeno je u potpunosti pet zgrada, a u najavi ih je još nekoliko, među njima i butik hotel. Pratimo to i kroz Program zaštite i obnove kulturnih dobara, kojim Grad i TZ sufinanciraju bespovratnim sredstvima obnovu i uređenje zgrada na području kulturno – povijesne i urbanističke cjeline grada Poreča. Interes je na početku najveći bio za obnove krovišta, dok vlasnici sada sve više zgrada prijavljuju za obnovu fasada – onoga što je svakome prolazniku vidljivo.
U međuvremenu vas pozivaju da prošećete Eufrazijevom ulicom i sami se uvjerite u bogatu i
raznoliku ponudu koju ova ulica nudi.

Facebook Komentari