68. Pulski filmski festival  održati će se na 15 lokacija od kojih su četiri rezervirane za filmski program s više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji tu je 6 hrvatskih i 10 međunarodnih uradaka.

U suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, Festival održava pod uobičajenim epidemiološkim mjerama, bez COVID putovnica i negativnih testova.  

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović se prilikom današnje konferencije za medije osvrnula na popratne programe koji započinju u galeriji SKUC-a 15. srpnja 2021. u 21:00 sat izložbom Marija Crnobori: osluškujući dah publike. U petak, u kinu Valli, s početkom u 19:30 otvorit će se izložba Tošo Dabac: barokni kadar Marije Crnobori, nakon koje će uslijediti predstavljanje knjige Vremeplov 5, posvećene glumicama rođenima na području Pule – Lauri Antonelli, Mariji Crnobori i Alidi Valli te projekcija filma Barok u Hrvatskoj Oktavijana Miletića.
 
Iste se večeri, u Galeriji Makina, u 21:00 sat otvara izložba Silvestar Kolbas: Fotokemika i ja. Riječ je o izložbi fotografija proizvodnog pogona i zatečenih predmeta u bivšoj tvornici Fotokemika u Samoboru.  Jubilarni Cinemaniac, Misliti film: Cinemaniac XX – Dvadeseto izdanje, zamišljen kao dokumentacijska izložba koja će usmjeriti pogled unazad na dosadašnja iskustva i promišljanja različitih tematskih koncepcija, otvara svoja vrata 18. srpnja u 20:00 sati u Galeriji Motika. Ostale izložbe u kojima će posjetitelji moći uživati jesu  Kinoteka u galeriji Amfiteatar i Mijene / Maree o rovinjskom likovnom krugu iz fundusa Muzeja Grada Rovinja / sul circolo artistico rovignese dalle collezioni del Museo della Città di Rovigno u Muzeju suvremene umjetnosti Istre.
Facebook Komentari