Odobrene su prve ovogodišnje potpore u sklopu Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2021. godinu Grada Poreča-Parenzo. Potpore se dodjeljuju porečkim poduzetnicima te se dodjeljuju kroz osam mjera, kojima se ostvaruje bespovratna financijska pomoć.

1. potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo,
2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata,
3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,
4. potpore za subvencioniranje digitalizacije poslovanja,
5. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja,
6. potpore za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine,
7. potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju,
8. potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama.

Ženama koje su stopostotne vlasnice poslovnog subjekta pojedine se potpore uvećavaju za 20 posto, a osobama mlađim od 30 godina za 10 posto ukupno prihvatljivih troškova.

– Poduzetništvo i obrtništvo glavni su pokretači razvoja našega grada i želimo ih nastavljati poticati – prostornim planiranjem dodatno ojačati naše gospodarske zone, biti partner u novim projektima, gradskim mjerama dodatno olakšati poslovanje i biti grad prijatelj poduzetništva, a ovim mjerama dodatno pomažemo ženama poduzetnicama, izjavila je resorna pročelnica Morena Mičetić Fabić.

Za sada je dodijeljeno šest potpora, isto toliko ih je trenutno u obradi, a javni poziv za dodjele potpora otvoren je i dalje, sve do 10. prosinca ove godine.

Potrebni obrasci i upute

file:///C:/Users/HP/Downloads/Javni%20poziv%20poduzetnicima%20za%20dodjelu%20potpora%20za%20razvoj%20poduzetni%C5%A1tva%20u%202021.%20godini.pdf

Facebook Komentari