Turistička zajednica Istarske županije u suradnji sa svjetski poznatom aukcijskom kućom Sotheby’s, u ponedjeljak 25. studenog 2019. godine, po prvi puta u Londonu organizira aukciju istarskog bijelog tartufa.

Event će se održati u prestižnom Harry’s Baru u Mayfairu – elitnom području londonskog West Enda, jednom od najekskluzivnijih privatnih klubova čiji su članovi predstavnici Londonske elite, međunarodni jetsetteri, te UHNW pojedinci (ultra high-net-worth individuals). TZ Istarske županije će aukciju organizirati u suradnji sa svjetski poznatom aukcijskom kućom Sotheby’s, koju će voditi njen predsjednik za UK, Lord Dalmney, te uz potporu PR agencije FOX Communication iz Londona.

Najveći tartuf sezone

Uz aukciju, gosti će imati priliku uživati u večeri na bazi istarskog bijelog tartufa, ekstra djevičanskih maslinovih ulja i vina iz Istre. U ovom važnom projektu za Istru sudjeluje i vodeća tvrtka za preradu i prodaju tartufa Zigante tartufi d.o.o. iz Plovanije kod Buja, koja će osigurati glavne sastojke za aukciju i istarsku večeru.

Istarsko zlato (Foto: TZ Istre)

Naime, aukcija će se provoditi u četiri dijela, a bit će namijenjena, kako prisutnim gostima, tako zainteresiranima koji će iste licitirati telefonskim putem. U prvom dijelu licitirat će se tartufi manjih dimenzija, u drugom dijelu oni srednjih dimenzija, zatim će se licitirati paket aranžman „Doživljaj tartufa u Istri“, a u završnici najveći tartuf sezone, zbog kojeg je večera rasprodana u samo nekoliko sati, a velik dio onih koji nisu uspjeli rezervirati mjesto na listi su čekanja u nadi da se koje mjesto u međuvremenu oslobodi.

Sva prikupljena sredstva od prodaje tartufa na aukciji ići u dobrotvorne svrhe. Pored istarskih bijelih tartufa, bit će predstavljena istarska ekstra djevičanska maslinova ulja obitelji Chiavalon koja će biti servirana uz specijalitete na bazi tartufa te prisutna na svim stolovima Harry’s Bara kako bi svakom od prisutnih gostiju bila dostupna za degustaciju.Uz ekstra djevičanska maslinova ulja, otmjenoj publici bit će servirana vina obitelji Kozlović iz Momjana, malvazija, teran i momjanski muškat.

Istra u Britaniji

„Istra pridaje sve veću važnost tržištu Ujedinjenog Kraljevstva gdje se već dugi niz godina ulažu veliki napori u promocijskom smislu te se radi na povećanju prometa UK gostiju, intenziviranju postojećih te otvaranju novih avio linija – posebno u razdoblju pred i posezone. Također, od prošle godine TZ Istarske županije surađuje sa londonskom PR agencijom, FOX Communication, tako da je Istra sve prisutnija u tamošnjim medijima i događajima, zbog čega regija bilježi sve veći rast britanskih gostiju. Nakon specijala Time Out Istria za englesko govorno područje, koji je bio posvećen u cjelosti našoj regiji, TZIŽ intenzivno radi na tome da postane poznatija u Londonu i njegovoj široj okolici, s fokusom na goste srednje-više i više platežne moći, pa je navedena aukcija tartufa i jedna od aktivnosti koja će pomoći Istri da izgradi svoj imidž i reputaciju destinacije Istre. Vjerujem da će ova aukcija pridonijeti afirmaciji branda Istre.“, izjavio je direktor TZ-a Istre Denis Ivošević, nadodavši kako je Istra u svjetskim okvirima najčešće prepoznata upravo po gastronomiji i lifestylu.

Harry’s Bar u londonskom Mayfairu broji 400-tinjak članova, među kojima su neki od najbogatijih ljudi svijeta. Restoran pripada poznatom holdingu Caprice koji u svom portfelju drži najbolje londonske klubove poput poznatih Annabel’s, Marks Club i sl. S druge strane Sotheby’s okuplja kolekcionare umjetničkih djela svjetske klase još od 1744. godine, a postala je prva međunarodna aukcijska kuća nakon što se iz Londona proširila u New York (1955.). Bila je prva aukcijska kuća koja je ostvarila prodaju u Hong Kongu (1973.), zatim Indiji (1992.) i Francuskoj (2001.), te postala prva međunarodna aukcijska kuća likovnih dijela u Kini (2012).

Globalna mreža

Danas Sotheby’s ima globalnu mrežu s 80 ureda u 40 zemalja svijeta te vodi aukcije u 10 različitih prodajnih mjesta, uključujući New York, London, Hong Kong i Pariz. Sothebyjev program BidNow također omogućava posjetiteljima da pogledaju sve aukcije uživo putem interneta i da daju ponude iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Jedan je od starijih Sothebyjevih aukcionara, Harry Dalmeny pridružio se Sothebyju 1991. godine, inicijalno radeći u odjelima za stare majstore, namještaj i srebro. Godine 1993. pridružio se odjelu prodaje nekretnina te postao direktor 1999. godine. U veljači 2003. godine, Lord Dalmeny imenovan je predsjednikom Sothebyjeve Olimpije i sada, kao sastavni dio Predsjedatelja ureda u New Bond Streetu, ima izvršnu odgovornost za poslovni razvoj. Njegova uloga uključuje odnose sa klijentima, preko koje je razvio bliske veze s mnogim vodećim kupcima i trgovcima diljem svijeta.

Facebook Komentari