Zapaljeni brod usred pulske luke mnoge je danas popodne zabrinuo. Ali, nitko ne mora brinuti da se dogodila havarija, već je u pitanju pokazna vježba na moru koja će se održati sutra, a danas se očito sve priprema da bi sutra moglo sve proći u najboljem redu.

Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, u svojstvu stalnog tajništva Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora, u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Istarske županije, organizira dvodnevno tematsko događanje posvećeno zaštiti mora od onečišćenja s pomorskih objekata te međuresornu nacionalnu pokaznu vježbu ‘NAMIRG Pula 2019’, danas i sutra u Puli.

Danas se u hotelu Park Plaza Histria održao tematski skup o zaštiti mora od onečišćenja s pomorskih objekata, a sutra će se održati Međuresorna nacionalna pokazna vježba ‘NAMIRG Pula 2019’, u kojoj će uz ostale sudionike sudjelovati Vatrogasna zajednica Istarske županije sa svojim projektnim partnerima, Gasilskom brigadom iz Kopra, Republika Slovenija te Comando Regionale Vigili del Fuoco Friuli Venezia Giulia, iz Republike Italije, a vježba će se održati u pulskom akvatoriju  s početkom u 11 sati.

Međuresorna Pokazna vježbe ‘NAMIRG Pula 2019’ realizirat će se u sklopu EU projekta ‘North Adriatic Maritime Incident Response Group’, a organizira se s ciljem provjere spremnosti za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora i mehanizama za intervencije gašenja požara na moru vatrogasnim plovilima i desantom vatrogasaca na ugroženo plovilo iz helikoptera. U vježbi će uz ostale sudionike sudjelovati 27 vatrogasaca, odnosno 9 vatrogasaca nominiranih ispred svakog od projektnih partnera.

Facebook Komentari