Prometni recidivist dobio 30 dana zatvora i trajno ostao bez vozila

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su u srijedu, 5. siječnja oko 16.20 sati, u Ulici Marsovo polje u Puli zaustavili automobil Fiat, riječke registracijske oznake, kojim je upravljao 62-godišnjak. Obavljenim provjerama policijski službenici utvrdili su kako muškarac upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena radi toga jer je prikupio 12 negativnih bodova.

Budući da je riječ o recidivistu koji je već nekoliko puta zatečen u vožnji u vrijeme zabrane ili dok mu je vozačka poništena te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici uhitili su 62-godišnjaka te su ga priveli nadležnom sudu, koji mu je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Sud je također temeljem Prekršajnog zakona oduzeo automobil 62-godišnjaku, s obzirom da postoji opasnost da će ga ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja te je automobil postao vlasništvo Republike Hrvatske.

Policajac uhvatio provalnika na djelu

Nakon što je policija danas oko 2.30 sati zaprimila dojavu da je u tijeku provala u trgovinu u Voltićevoj ulici u Puli, policijski službenik je nakon par minuta pristigao na mjesto događaja i u trgovini zatekao 44-godišnjeg muškarca kojeg je uhitio.

Muškarac je priveden u policijsku postaju i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Vozila s 2.36 promila i za vrijeme zabrane pa sletjela s ceste

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 5. siječnja oko 13.10 sati  na području Tara,  jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 51-godišnjakinja upravljala automobilom Chervolet, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.36 promila i za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Žena se kretala iz smjera Tara u smjeru Novigrada te je dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, sletjela van kolnika te udarila u zemljani nasip. Pružena joj je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 51-godišnjakinje se pokreće prekršajni postupak.

Požar kuće u Vodnjanu

Pulska je policija jučer oko 13.35 sati zaprimila dojavu o požaru kuće u Ulici Bartolomeo Biasoletto u Vodnjanu. U požaru nitko nije ozlijeđen, ali je 71-godišnjem vlasniku i 63-godišnjoj vlasnici nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Požar su lokalizirali pulski vatrogasci oko 15 sati. Policijski službenici će danas u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obaviti očevid.

Facebook Komentari