Općina Medulin ove je godine Svjetski dan zdravlja obilježila druženjem načelnika Ivana Kirca s mještanima, onim najmlađim i s umirovljenicima. Obzirom da je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) za ovogodišnju temu Svjetskog dana zdravlja stavila naglasak na vezu između zdravlja našeg planeta i zdravlja ljudi, životinja, biljaka – svih živih bića, pod krilaticom „Naš planet – naše zdravlje“, načelnik Ivan  Kirac sa suradnicima susrete i druženja s mještanima održao je u prirodi, na dvije posebne lokacije u Medulinu – na medulinskoj lokvi i potom šetnjom kroz Arheološki park Vižula.

Prvo je s mališanima iz Dječjeg vrtića Medulin posjetio medulinsku lokvu na kojoj su djeca uz edukatore Javne ustanove Kamenjak učila o životu i bioraznolikosti mikrosvijeta lokve, posebno o životinjama koje su stanovnici naše lokve te su ih na licu mjesta mogli i vidjeti uživo. Uz sunce i zelenilo oko lokve mališani su druženje s čelnim ljudima Općine nastavili uz zdravu okrjepu, razno voće i sokove. Djeca su uživala trčeći, igrajući se i učeći u prirodi, a posebno zanimljivo bilo im je promatrati patke i gusana „Gagija“ kao glavnog domaćina u lokvi.

Nakon susreta s najmlađim sumještanima načelnik je druženje nastavio s mještanima u najboljim godinama, umirovljenicima iz Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnica Općine Medulin, s kojima je nakon okrijepe prošetao Arheološkim parkom Vižula.

Veseli i nasmijani umirovljenici, i inače aktivni šetači i vježbači, dočekali su čelne ljude iz Općine spremni za zajedničku šetnju u suncem okupanom medulinskom poluotoku tisućljetne povijesti te zaključili su kako im i mlađi suradnici iz Općine mogu zavidjeti na formi i kondiciji. Ponosno su pokazali i vježbe kojima održavaju svoje zdravlje te time dali primjer svim generacijama kako se brigom za svoje tijelo i zdravlje kvalitetno i lijepo živi i u trećoj životnoj dobi.

Načelnik Medulina Ivan Kirac naglasio je kako je iznimno važno kod djece od najranije dobi poticati zdrav način života, boravak u prirodi te zdravu prehranu, a osobito brigu za okoliš, pravilno odlaganje otpada, svijest i brigu za životinje te zdravlje planeta, jer „imamo li zdrav planet, i svi mi biti ćemo zdraviji“. Pohvalio je umirovljenike na fizičkoj spremnosti, veselom i pozitivnom duhu i životnoj energiji koji su obilježili današnje druženje povodom Svjetskog  dana zdravlja u Općini Medulin.

Facebook Komentari