Podloge za razne društvene igre osvanule su prošlog petka (08.04.) na rotondi na Gradskom kupalištu u sklopu akcije Grada Poreča-Parenzo, Društva Naša djeca Poreč i volontera povodom svjetskog Dana činjenja dobrih djela.

Djeca, roditelji, odrasli, gradonačelnik Loris Peršurić i predstavnici gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, njih pedesetak, oslikavali su rotondu i područje kupališta oko Ljetnog kampa, bojama izrađujući podloge za igrice čovječe ne ljuti se, twister, školice, zmija, križić-kružić i druge. Izgled igara osmislila je voditeljica likovne radionice DND-a. Marina Dželalija Jakominić, a Grad osigurao okrijepu za sudionike. Crtalo se cijelo poslijepodne, a igre će biti na raspolaganju posjetiteljima Gradskog kupališta za slobodne aktivnosti, te polaznicima Ljetnog kampa koji se ovdje odvija već godinama, a sad i dvije godine u zajedničkoj organizaciji Grada Poreča-Parenzo i DND-a.

Kruna je to akcije Dana činjenja dobrih djela,  koju je pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day, a koja se ove godine prvi put obilježila u Hrvatskoj. Svjetski dan činjenja dobrih djela” obilježen je 3. travnja 2022. različitim volonterskim aktivnostima u cijeloj Hrvatskoj, a na inicijativu organizacije Djeca za bolji svijet – glavnog koordinatora za Hrvatsku. U Istri je na sam Svjetski dan činjenja dobrih djela pridružilo nekoliko gradova prigodnim akcijama organiziranim na poticaj Volonterskog centra Istra. Pripreme su u Poreču počele 3. travnja, izradama podloga, a cijela je akcija završnicu doživjela u petak.

U svijetu je Dan činjena dobrih djela pokrenut je prvi put prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta.

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.

Facebook Komentari