U Leonbergu su održani „Dani Grada Rovinj-Rovigno“ u čast prijateljstva dugog tri puna desetljeća. Leonberg je grad u regiji Baden-Württenberg, na jugu Njemačke a potpisivanje povelje bratimljenja između Leonberga i Rovinja-Rovigno održano je u Leonbergu 12. veljače 1990., te uzvratno u Rovinju 25. kolovoza 1990.

Grad Leonberg je stoga ove godine ugostio delegaciju Rovinja. Tom je prilikom organiziran četverodnevni program razmjene u kojem su sudjelovali i učenici rovinjskih srednjih škola, Komorni zbor „Rubino“ te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe „Rovinj-Rovigno“ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovinjsko Selo.

U okviru programa održana je i svečana primopredaja vatrogasnog vozila koji je Grad Leonberg donirao Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rovinj-Rovigno za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovinjsko Selo.

Leonberški je gradonačelnik Martin Georg Cohn predao vozilo zamjeniku gradonačelnika Grada Rovinj-Rovigno Davidu Modrušanu i predsjedniku DVD-a Rovinjsko Selo Emilu Radovanu.

U sklopu četverodnevnog programa rovinjska je delegacija imala priliku posjetiti i Maulbronn, najbolje očuvani srednjovjekovni samostanski kompleks u Europi uvrštenom i na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Facebook Komentari